Connect with us

ПОЛИТИКА

Президентът се изплаши, да свика референдум за лева

Оформи се интересен казус. Вчера президентът каза, че няма да свика референдум за лева. Никъде не е посочвал, че няма право или не може да го направи. Просто не му харесвало, че е за цели 20 години и депутатите се страхували от народа.

Намериха се обаче куп негови адвокати да обясняват и тълкуват действието му, че нещо в закона го спирало. Няма такова нещо.
Нещата са съвсем прости. Управляващата коалиция от депутати допусна грешка, в която реално тотално развърза ръцете на Радев да свика референдума.

Защото първо отхвърлиха предложението на ИК, но после отхвърлиха и предложението на комисията за отхвърлянето. Не е нужно да си юрист, за да разбереш, че това е противоречие.

Затова и Радев внимателно подбра думите си и не каза „не мога да издам указ за референдум“ или „нямам правно основание за да го свикам“. Каза просто – няма да го направя.

За референдум съм, ама ако може да е референдум, който не пречи да влезем скоро в еврозоната.

В общи линии това беше духът на изказването му.

Много им се иска сега на всички псввдодемократи и нихилисти да свалим гарда и да приемем, че всичко е решено и нямаме отговорност към случващото се. Няма да стане.

Ще бъде сезиран КС, а събиранията пред президентството ще продължат. Всеки ден след работно време в 18 часа. Целта не е викане и крякане, а публична позиция.

Днес аз няма да мога да дойда по лични причини, но събирането ще се състои и без мен.

Полицаите са предупредени и им благодаря за отзивчивостта. Ще продължим всеки ден до победата, която се състои в издаването на указ за свикване на референдум.

Може и да сме 5 човека в някои дни, но ще бъдем там.

Референдумът е наше право и трябва да се проведе! Продължавам да питам кресливите ни противници на кой тексПРЕЗИДЕНТА Радев ПЛЮ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Най-многогласния и първия официален референдум в историята на България, стигнал по всички законни правила до народното събрание и до президента, бе зачеркнат и от президента Радев.

Не знам кое е по-лесно поносимо – да се направим на слепи и да си помислим, че президента Радев своеволно не спазва закона и налага репресия върху правото и гласа на народа си, или просто да му влезем в положение и в жалката му душичка и да приемем, че имаме за президент жалък нискостоящ военнослужещ, на който са му стъпили на врата, а той послушно и страхливо очаква поредната заповед.

Но една е заслугата на президента ни – колкото по-загрижени за народа, свободата и правото да изглеждат изказванията му, толкова по голям Оскар за палячо заслужава нашия подвий опашка клоун президент.

Ще се запише в историята тоя президент, с потъпкал първия референдум на българския народ. Накъде от тук нататък народе с тоя изгърмян чучело президент? Втория Зеленски! Само може да станем втора Украйна.

Долу на националните предатели и слуги на чужди посолства!!!

[https://m.facebook.com/kostadin.eu/videos/305377085165190?_rdr]

(https://m.facebook.com/kostadin.eu/videos/305377085165190?_rdr)т точно от Закона за референдумите противоречи въпроса ни. И знам, че никога няма да получа отговор, защото такъв не съществува!

Тодор Беленски

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА