Connect with us

ПОЛИТИКА

ЗАЩО ЛИ ИЗБИВАТ СТАДА БЕЗ НИТО ЕДНО БОЛНО ЖИВОТНО

ЗАЩО ЛИ ИЗБИВАТ СТАДА БЕЗ НИТО ЕДНО БОЛНО ЖИВОТНО, МОЖЕБИ ИСКАТ ДА НАКАРАТ ХОРАТА ОТ РАЙОНА ДА СЕ МАХНАТ И СТРОЕЖА ДА ЗАПОЧНЕ НА СПОКОЙСТВИЕ

Правят закрит център за бежанци в Странджа?

Гранични оглеждали местността „Пальокупата“-между Синеморец и Бродилово

Гранична полиция подготвя в пълна секретност изграждането на център за бежанци от закрит тип. Информация упорито набира скорост в региона, но до момента официално потвърждение от властите няма. Институциите тактично запазват мълчание по темата, няма никаква яснота и около мотивите за това решение.

Твърди се обаче, че вече е дадена зелена светлина на проекта и е въпрос на време в района да бъдат стоварени сглобяемите конструкции.

Местните разказват, че преди седмица екип от експерти пристигнал в Синеморец, за да извърши оглед. „Намириса ни, че нещо правят, така и не ни казаха защо идват…”, споделят жителите на селището

Граничните са извършили оглед в местността „Пальокупата’’ – между Синеморец и Бродилово, научи ZORA NEWS.

Според предварителните данни навътре в гората ще бъдат поставени фургони и метални контейнери, в които да бъдат настанявани мигрантите, преминали нелегално границата с Турция. Мястото е избрано така, че да е на петнадесетина километра от населените места, за да се предотврати и евентуално напрежение.

Вероятно става въпрос за транзитен център. Идеята е при залавянето им бежанците да не бъдат транспортирани до вътрешността на страната, а да бъдат екстрадирани обратно директно след задържането им.