Connect with us

ПАРИ

БОРИСОВ НОСИТЕЛ НА ТОТАЛНА РАЗРУХА

Цените в България се надпреварват да се покачват…
Но защо говоря за тях, все едно те самите така са решили?
Ами защото първо ако някой си мисли, че в България има „свободна“ и то „пазарна“ икономика, значи е мечтател утопист, бих казал и тотален изкуфял икономист….
Та, свободата Санчо е на върха на копието….
Какъв „свободен“ пазар може да имаме, като на главата ти са 78 административни органи, които съблюдават от това как дишаш, до това как правиш чупка в кръста или подаваш поискания рушвет с отработен жест?
Каква свобода може да имаме когато чрез свръх регулирания режим на регистрация и производство еврочиновниците осигуриха пазар за стоките от ЕС 25-то качество и тези които не могат да се продадат в техните страни на наша територия..факт е, че сме заляти с вносна долнопробна и отровна стока. А нашето производство изчезна..Конкуренция? А миии, тотална чистка на нашите стоки.
Иначе как ще се подчиним и станем зависими, ако имаме потенциал да се изхранваме сами, А?
А нашето бутиково производство се продава на абсурдно ниски цени на запад! Как се постига това, като към цената и печалбата на продукцията се добавят и транспортните разходи? Значи има някаква измама на местно ниво, нали така?.
Чрез квотния принцип наложен за селскостопанска продукция, ЕС почти успя да унищожи специфичното и толкова екологично производство на зеленчуци у нас и да го сведе до микроферми с локален мини оборот. Като резултат почти целогодишно ядем турски и гръцки изкуствени домати и сега цената им е 5 лева за кг. български домат….Срам!
Та да ви припомня тази година за какви ръстове на цените говорим:
Поскъпване на тока, Поскъпна водата, Поскъпване на газа, на два пъти поскъпна парното и стигна 21% повишение само за тази година, поскъпнаха горивата с 30%, Поскъпна хляба с 10%, поскъпна гражданската отговорност , вдигната такса битови отпадъци, данъците на автомобилите, екотаксите, повишиха билетчетата за градски транспорт само в Бургас с над 60%, в София на 1,60лв. и т.н., повишиха акцизите на цигарите, повишиха си заплатите в бюджетна сфера…А с това повишиха и средната заплата в страната с близо 10% с което пък увеличиха заплатите на депутатите с 30% и висшите държавни длъжности…
Повишиха наглостта, арогантността и корупцията…масовите убийствата станаха ежедневие, катастрофите с фатален край също…
Повишиха виновните за всичко това, като им дадоха по сладки и спокойни постове и големи заплати…
Обаче намалиха драстично помощите за деца инвалиди.. Голямо геройство!
И още нещо намалиха..Цената на Летище София, ЧЕЗ, ТЕЦ Варна и Боянските конюшни…за да ги купят наши хора….
Та, като резултат се превърнахме в съвременни псевдо свободни роби, само с права и задължения към политическия елит, експлоатационните дружества и някаква долнопробна вносна храна…колкото да не доживеем до пенсия, че се чува , че и пенсионните фондове са опоскани….
Ааааа, да.! Дадоха ни право и да избягаме ако искаме. Да слугуваме на чужди господари….Но при условие, че оставим имотите си за управление на местните управници…срещу потупване по рамото и по ниски данъци..за тяхните заплати..
Всичко е измислено, дами и господа.Няма измъкване, освен ако не се обедини народа.