Connect with us

ПАРИ

Ужасяващи цени в Европа за Коледа

Източноевропейците броят стотинките си за Коледа, докато разходите за храна скачат,написа Reuters.

Потребителите в Източна Европа спестяват, особено в Унгария и балтийските страни,пише „Ройтерс“.

Цените на храните в Унгария са били със смайващите 45.2% по-високи през октомври в сравнение с година по-рано, показват данните на Евростат, като 10 страни в източната част на ЕС са изправени пред инфлация при цените на храните от над 20%. Храните са с 33.3% по-скъпи в Литва и с 30% – в Латвия в сравнение с октомври 2021 г.

Според мен, факторите които задълбочават лошата тенденция е съзнателно отвратителното отношение на ЕС точно към нас- източно европейците,като към хора трета категория.

Сред тях са съзнателно ликвидираната производителност в селското стопанство в хранителната индустрия, силната експозиция към внос и затегнатите трудови пазари от принудителната икономическа миграция към запада,изтичането на мозъци и съзнателно натрапените дискриминационни договори при влизането в престъпния съюз.

Тук коментирам само вредителството на ЕС към нас,без да включвам,това от САЩ,евроатлантическите ценности и от вътрешните,наши атлантически слуги от политическите партии на „Коалицията на войната“.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ