Connect with us

КОМЕНТАРИ

ЩЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ! ГЕРБ стягат ЧАСТНИ АРМИИ ОТ МУТРИ, за да Спечелят Предсрочните Избори наесен!

Все по- силно се усеща как управлението на ГЕРБ връща България обратно в мрачните и мутренски времена на 90- те. Не само заради поръчковите убийства, които заляха страната през последния месец. Поредното скандално решение на управляващите е охраната и сигурността в населените места да се изземе от Полицията и да се даде на частни охранителни фирми. Всеки кмет ще се задължи да сключва договор с такава фирма, но по какъв критерий да ги избира – все още не е ясно. По този начин, частният охранителен сектор иззема значителна част от функциите на МВР.

Още по- фрапиращото е, че частните охранители получават карт-бланш от държавата да използват физическа сила, оръжия, бухалки и технически средства за подслушване, както намерят за добре. Също така, ще могат да задържат по свое усмотрение хора, намиращи се на тяхна територия. И това ако не е триумфално завръщане на мутренските ВИС И СИК, здраве му кажи! Сега обаче вече мутрите ще вилнеят легитимно и под благосклонния поглед на властта. Не като през 90-те, когато българските правителства си затваряха очите за съществуването им.

Ясно е, че особено в малките населени места, който държи частната охранителна фирма – той ще коли и беси. Никой няма да може да му се опълчи. А как държавата ще контролира действията на частните охранители и кой ще гарантира, че те няма да злоупотребяват с правомощията си, от ГЕРБ отговор не дават.

Не става ясно и кой ще отговаря за това дали частните гардове са психически стабилни и годни да носят оръжие. И ще спазват ли изобщо някакъв правилник в действията си? А кой изобщо ще ги контролира, след като именно те ще са и полицията, и шерифа?! Отговор на тези въпроси също не се дава.

А представяте ли си какво ще се случва по избори?

Тези частни армии, контролирани от кметовете на ГЕРБ и/или от местния патрон чии интереси ще бранят? Всеки неудобен ще може да бъде задържан, бит и тормозен, без частните охранители да дължат обяснение на когото и да е. И без малтретираният да има възможност да се оплаче, защото държавата е отстъпила правата си в сигурността в ръцете на частни фирми.

Зловещият план на ГЕРБ, чрез който искат да си гарантират още една изборна победа, ще видим в действие още тази есен. Очакванията са, че Бойко Борисов ще предизвика нови предсрочни избори. Само чака края на Евро-председателството. БСП се готви да му нанесе унищожителен удар с разсекретените документи от ДАНС за акцизите. Вотът на недоверие на социалистите този път е много сериозен и ако Борисов не обяви предсрочни избори за есента, главата му може да падне още тази зима: Заради корупционните му сделки и най-вече заради акцизите, които ощетиха държавата с 10 млрд. лв. Които пари ГЕРБ са прибрали по джобовете си. Борисов не бива да пада от власт ако му е мил живота. И го съзнава. Затова той ще впрегне всички сили наесен, да удържи победа. Защото знае, че ако загуби, корумпираните му европейски господари на бърза ръка ще се отрекат от него и ще го хвърлят на кучетата в България.

Ето защо Борисов все повече се връща към образа си на мутра от 90-те. Изправен до стената той в момента се страхува неистово. За това са му и частните охранителни фирми – като гарант за „честната изборна победа“ на ГЕРБ през есента.