Connect with us

ФОКУС

Как Путин разби трите главни военни плана на Вашингтон

Аналитици от западни издания анализираха как руският президент Владимир Путин разби военните планове на САЩ и НАТО.

Експертите от чуждестранното издание отбелязват, че на фона на геополитическата конфронтация между Русия и Запада, Путин всеки път успешно „плясва по носа“ конкурентите си, разрушавайки техните планове.

Авторите на материала посочват като пример три такива случая.

Първия план се отнасяше до

5-те милиарда долара, похарчени от САЩ и НАТО за финансиране на Майдана, чиято основна цел беше организирането на антируско правителство в Украйна за по-нататъшно изгонване на руския флот от Севастопол.

Северноатлантическият алианс се надяваше допълнително да окупира тази територия, но Путин съсипа плана на Запада.

Второ,

случилото се през 2012 г. в Сирия, когато турският лидер Реджеп Тайип Ердоган предложи на американския президент Барак Обама план за създаване на зона за забрана на полети в САР.

Тогавашният американски лидер подцени Москва, а през 2015 г. Русия проведе мобилизация на територията на републиката с по-нататъшното обявяване на зона за забрана за полети на изток от Ефрат — при това само за САЩ.

И накрая, третата издънка на Запада — планът за бърз глобален удар на Пентагона, според който ракетите, изстреляни в САЩ, могат да достигнат всяка цел в света в рамките на един час. Нито Джордж Буш, нито Барак Обама, нито Доналд Тръмп успяха да реализират проекта, тъй като това изискваше създаването на хиперзвукови ракети.

В резултат на това „американската мечта“ беше реализирана от Владимир Путин в Русия — ракетите, изстреляни от територията на Руската федерация, са в състояние да достигнат до всяка точка на земното кълбо за възможно най-кратко време.