Connect with us

ФОКУС

Либералната „евроинквизиция“ води Европа към пълно самоунищожение

Алексей Белов: Либералната „евроинквизиция“ води Европа към пълно самоунищожение. Зaщо Тръмп е важен за европейците?

Според мен известната руска поговорка „Когато ти отрежат главата, не плачеш за косата си“ най-добре отразява атмосферата, която цари в Европа в навечерието на изборите за Европейски парламент.

Така преди дни германският канцлер Олаф Шолц осъди призивите за отслабване на ролята на Европейския съюз като саморазрушителни и безотговорни.

„Във видео съобщение, публикувано на уебсайта на правителството, Шолц каза, че някои популисти искат Германия да напусне Европейския съюз, други искат блокът да се разпадне, а трети виждат Русия или Китай като пример за подражание. Каква саморазрушително безумие!“ – съобщава Reuters, цитирайки бундесканцлера.

Олаф Шолц, Германия

Удивително е как човек, който пряко има пръст в това Германия, а с нея и цяла Европа, да престанат да играят поне някаква роля в международната политика – спомнете си многобройните дипломатически конфузи на германския президент Щайнмайер, ръководителя на германското МВнР Бербок и самия Шолц, които се случиха само през последните няколко месеца – не разбира или не иска да разбере, че ЕС отдавна върви по пътя на саморазрушението и го прави напълно доброволно.

И най-забавното е, че не „проклетите“ евроскептици като Алис Вайдел, един от лидерите на опозиционната „Алтернатива за Германия“, отново призоваха за референдум за членството на Германия в ЕС и за ограничаване на правомощията на Европейската комисия, а самите еврооптимисти, водени от „несменяемата“ ръководителка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

И въпреки откровено истеричните призиви на Шолц за единство пред лицето на „заплахата от Изток“, според проучванията на общественото мнение значителна част от европейците ще гласуват за консервативните партии в Европа, като по този начин ще накажат сегашния политически истаблишмънт в Европа за неговата неспособност (и дори нежелание) да защити домакинствата от високата инфлация, да ограничи имиграцията и да осигури достоен жизнен стандарт и здравеопазване.

Разбира се, за европейските глобалисти, които от известно време насам са издигнали ултралибералния дневен ред в ранг на квазирелигия, всеки, който се опитва да оспори неговите догми, е опасен еретик, политически или дори физически, както показа неотдавнашното покушение срещу словашкия министър-председател Роберт Фицо, чието отстраняване е абсолютната цел на всеки либерален фанатик. В края на краищата, за да защитят властта си, либералите дори не бягат от опитите да възродят един вид инквизиция, чиито съдилища да разчистят политическото поле от чужди на глобалистите елементи.

Преди седмица в германския град Мюнстер се проведе съдебно заседание по делото на гореспоменатата партия Алтернатива за Германия (AзГ), по време на което Федералната служба за защита на конституцията (нещо като германския аналог на американското ФБР) предложи да класифицира партията като екстремистка и да доведе делото до неговото закриване. В отговор ръководството на партията подаде иск срещу германските „защитници на конституцията“ за нарушаване на конституцията чрез незаконно преследване и подслушване на партийни лидери.

В резултат на това АзГ все още не е закрита, което е разбираемо, тъй като това вече би изглеждало като явна политическа репресия срещу основния съперник на управляващите партии в предстоящите избори. В същото време съдът потвърди присъдата от 2022 г., според която AзГ е квалифицирана като „заподозряна“ в десен екстремизъм, и разреши продължаването на наблюдението, като по този начин остави без удовлетворение иска на партията срещу контраразузнаването.

Изглежда, че в момента германските власти са избрали пътя на спад на електоралния рейтинг на опозицията, за което просто са решили да използват един добре изпитан (в различни исторически периоди) метод за сплашване на нейните поддръжници. Не е достатъчно да се обозначават като екстремисти и еретици само членовете на партията – важно е да се обвиняват във всички грехове онези, които ги подкрепят. Лов на вещици в целия му блясък. Или, ако искате, европейски маккартизъм версия 2.0.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Съществуват обаче основателни опасения, че евроглобалистите няма да успеят да вкарат опонентите си „зад решетките“. Популярността на евроскептиците расте с всеки изминал ден и вече не се ограничава само до отделни партии или страни.

В същото време привържениците на прагматичния подход към съществуването на Европейския съюз напоследък все по-малко се притесняват да отправят критиките си към конкретни ръководители на ЕС. Разбира се, най-много критики се отправят към „еврофюрера“ Урсула фон дер Лайен.

Онзи ден дори имаше малък дипломатически скандал за това. Активисти на Австрийската партия на свободата (Freiheitliche Partei Österreichs – FPÖ) разлепиха плакати в цялата страна, изобразяващи фон дер Лайен и Зеленски да се целуват.

Както съобщава местното издание Heute, подобни примери на външна политическа пропаганда, и дори допълнени с призива „спрете лудостта на ЕС“, предизвикаха изключително нервна реакция в украинското посолство. В резултат на това представители на „Незалежная“ изпратиха официална нота до австрийското външно министерство, в която се посочва, че „рекламата на партията изкривява причините и характера на войната, обижда украинския народ и оправдава руската агресия“.

Междувременно плакатите на FPÖ изобщо не бяха насочени срещу лидера на режима в Киев – той е изобразен там само за антураж – а срещу шефа на ЕК, когото австрийските консерватори директно обвиняват в „бежанската криза“, „войнолюбие“, „екокомунизъм“ и „коронавирусен“ хаос“.

Всичко това отеква в сърцата на обикновените австрийци, принуждавайки много експерти да говорят за големите шансове на FPÖ да спечели изборите както за Европейски парламент, така и за австрийския парламент.

Сред яростните критици на сегашния курс на Европа са вече споменатият словашки министър-председател Роберт Фицо, който е обект на фанатична либерална атака, и главният смутител на европейското спокойствие, унгарският министър-председател Виктор Орбан, както и председателят на Алианса на обединение на румънците Джордж Симион, който на неотдавнашна партийна конференция заяви желанието си да „направи Европа отново велика“.

„Защо Тръмп е толкова важен? Той е много важен, защото трябва да задържите демоните си в САЩ, да се борите с тях и да ги смажете, защото ако ги пуснете навън и ако нямат проблеми в САЩ, те ще дойдат след нас, ще унищожат Западна Европа, ще унищожат Източна Европа, ще унищожат цивилизацията такава, каквато я познаваме. По целия свят се водят тежки битки между глобалистите и патриотите. И за нас победата на Тръмп означава патриотична победа и бъдеще за нашата Европа и за нашия свят“, заяви румънският политик в разговор с американски журналист.

Завръщането в Белия дом на Тръмп, който в очите на глобалистите е по същество същият еретик, само че американски, е наистина много важно за румънци, унгарци, словаци и дори поляци. Важнo, защото изборната му победа ще им помогне да защитят собствения си национален суверенитет. Вярно, с някои нюанси.

Говорейки за суверенитет, Букурещ, Будапеща, Братислава и Варшава разсъждават по-скоро меркантилно и казват, че редовното получаване на пари от европейския „общ фонд“ е едно, то не накърнява националното им достойнство, но да се подчиняват безропотно на указанията на Брюксел е друго, те не искат да се съгласят с това.

 

Европа, ЕС

Именно от тази гледна точка те се интересуват от победата на Тръмп, която ще им позволи да обуздаят прекалено разпалените европейски комисари и да върнат ЕС в първоначалното му състояние, преди някои в Брюксел да започнат да изграждат на негова основа своеобразен Еврорайх.

Въпреки това, без да оценявам шансовете на евроскептиците за цялостен успех, бих искал да отбележа, че най-вероятно отхвърлянето на строгия диктат отгоре, от един център, ще доведе в днешните условия най-малкото до разпада на Европейския съюз поради факта, че отдавна е надраснал статуса си на клуб по интереси.

Тези интереси на сегашните членове на ЕС са твърде различни и те са много далеч един от друг по отношение на нивото на икономическо развитие. Което в крайна сметка може да доведе до ситуация, подобна на разпадането на СССР, само че вече с европейски специфики.

Означава ли това, че победата на глобалистите ще донесе стабилност в Европа? Ни най-малко. Ще бъде точно обратното. Ако „евроеретиците“ в крайна сметка просто разпаднат ЕС, то „евроинквизицията“ по глупав начин ще унищожи Европа, превръщайки я в икономическа и политическа периферия, захвърлена встрани от глобалните исторически процеси.

А кой от вариантите ще бъде предпочетен от европейците, ще разберем съвсем скоро.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?