Connect with us

БЪЛГАРИЯ

Тагарев, Денков какво правите да защитите България и Българите от фашистите убийци

Нима се учудвате, че управляващите и партийците от политическите формации мълчат оглушително, че български граждани са включени в черен списък за ликвидиране от Украйна.

Защото, както пише в „Миротворець“, са набедени в „престъпление скрещу националната сигурност на Украйна, мира, безопасността на човечеството и международния ред и законност“.

Да им се чудиш на националната сигурност, щом като интелектуалци като доц. Валентин Вацев и проф.

Иво Христов я застрашават.

Няма как властта да се трогне от този уникален по рода си ужасяващ списък. Отговора го даде още преди седмица в ефира на БНТ вицето Мария Габриел с признанието, че за правителството приоритет е подкрепата за Украйна – тя да бъде член и на НАТО, и на ЕС.

А България?

Няма я в приоритетите.

Отговорите го дадоха надпреварващите се кой по-силно да пречупи кръста си пред Зеленски и по-напред да се снима с него. Докато тичаха един през друг да се докоснат до него като до божество, ни дума не обелиха нито за „Миротворець“, нито пък се сетиха да го питат за българите в Украйна.

На този фон прекрасно се връзва олелията, която се вдигна за „разследващия журналист“ Грозев и за Оскара, с който го наградиха.
А тези нашенци, на които снимките и личните данни са изписани, за да се знае как да бъдат намерени, явно са българи, ама не дотам за нашите управници.

Украйна – това е единствената дума, която врати отваря у нас и в света, към който искаме на всяка цена да се причислим. Макар той толкова пъти да ни показва, че не ни иска.

Думата „Украйна“ е и единствената спойка на управляващата коалиция в момента в страната.

А въпросният списък – той ще почака. Нямат време за него. Нищо, че дори и в най-кошмарните времена от историята на света не е имало подобни репресивни „творения“.

Диктаторите не са имали явно достатъчна фантазия, за да родят такова изчадие на мисълта.

Бог да ни пази. Само в Него е упованието и спасението ни.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА