Connect with us

АНАЛИЗИ

Дойде времето и на Ким

Ким продължава делото на на дядо си

Мистериозното послание на Путин до Ким Чен Ун е дешифрирано. Най-накрая стана ясно: колективният Запад – в Украйна и не само – може да бъде победен само от обединена Евразия.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу , който беше на посещение в Северна Корея от 25 до 27 юли начело на руска военна делегация , предаде послание от руския президент Владимир Путин на севернокорейския лидер Ким Чен-ун . Говорителят на

Кремъл Дмитрий Песков не разкри съдържанието му, като заяви:
Това беше лично съобщение.

И с това още повече заинтригува всички. В крайна сметка личните съобщения между лидерите на двете страни, които не са предназначени за никого другиго, винаги са голяма политика, тя точно така се прави. Какво беше и за какво беше?

Ние имаме ключа!

Причината за посещението на Шойгу (70-годишнината от победата с активното участие на СССР на корейския народ в Отечествено-освободителната война 1950-1953 г.), присъствието му на военния парад и преговорите в Пхенян с Ким Чен- ун, който беше в добро настроение, предостави ключа за реконструкцията на съдържанието на това съобщение.

Руският министър на отбраната, пристигнал в столицата на КНДР, разбира се, не се поколеба да предаде посланието на Путин на севернокорейския лидер и той вероятно веднага се е запознал с него. И тогава целият свят стана свидетел: Ким Чен-ун демонстрира на Шойгу най-добрите постижения на севернокорейския военно-промишлен комплекс и мощта на своята армия.

Тогава някой съмнява ли се в това, което се обсъжда в съобщението на Путин? Очевидно не става въпрос за съвместните усилия в борбата с изменението на климата.

Огромна сила, способна да помогне

Мобилизационните ресурси на КНДР са над 6 милиона души. Годни за военна служба – 10 милиона. В същото време страната разполага с ядрени оръжия, балистични ракети, които непрекъснато се усъвършенстват, маса напълно модерни оръжия, колосални запаси от боеприпаси – резултат от 70-годишна подготовка за война. Северна Корея произвежда ракетни системи за залпов огън (MLRS) с уникални характеристики, оръжие, чиято необходимост в съвременната война, както показа СВO, трудно може да бъде надценена. И не само го произвежда, но и изнася.

Северна Корея успешно използва своите въоръжени сили в чужбина (в Африка) . Размерът на нейната армия (почти 1,3 милиона души – четвъртата по големина в света) е по-голям от този на Русия и малко по-малък от този на САЩ. Пхенян официално призна независимостта на ДНР и ЛНР и заявява, че е готов да бъде “ в един окоп с народа на Русия “ в борбата срещу общия враг – САЩ и техните васали.

Пет логични точки

Царград не прочете, разбира се, посланието на Путин до Ким Чен Ун, но не е никак трудно да се досетим за какво може да става въпрос. Да опитаме.

Първо , Русия е доста узряла да спре да се съобразява със санкциите на ООН срещу Пхенян, въведени в отговор на увеличаването на ядрените и противоракетните способности на Северна Корея. От самото начало това бяха срамни санкции, в които Москва не трябваше да участва.

Сега обаче ООН открито застана на страната на Запада в борбата му за унищожение на Русия. И да продължава тя да ги спазва е унизително и безсмислено. Западът не спазва никакви неизгодни за него споразумения, защото иска да печели. Крайно време е да вземем пример от него, ако не искаме да загубим.

В случая със Северна Корея това означава практически отказ от всякакви търговски ограничения, прекратяване на участието в организираната от Запада международна блокада на КНДР и развитие на взаимноизгодно икономическо сътрудничество. По редица позиции Северна Корея е напреднала в производството.

Второ , необходимо е да се помогне на КНДР там, където тя изостава, например в авиацията и авиационната индустрия. Русия е заинтересована от укрепване на военната мощ на Северна Корея. Макар и само защото е нужно, да се обезсърчи проамериканската Южна Корея да помага на Киев и Варшава с оръжия, което Сеул вече започна с всички сили да доставя, а също и да поддържа добра форма и да обезсърчи Япония, която също се страхува от военния потенциал на Пхенян.

Трето , Русия, след като през март 2022 г. стана „световен шампион“ по санкциите, наложени от Запада, може, като изпрати ООН и нейните американски диригенти по дяволите, да премахне всички ограничения за привличане на работливата, квалифицирана и дисциплинирана работна сила от Северна Корея, което може значително да ни помогне в развитието на страната и да спечелим големи пари за Северна Корея. Севернокорейските военни строители вероятно също могат да бъдат включени в зоната на СВO.

Четвърто , Русия може да покани за участие във военните действия в Украйна (особено ако страните от НАТО открито се намесят в СВO) подразделения на севернокорейските специални сили и редовни войски, които са се показали добре в Африка (Северна Корея сигнализира, че може да изпрати 100 000 бойци плюс тактически единици ), нуждаещи се от боен опит в съвременната война.
За което Русия би могла, наред с други неща, да плати с доставка на зърно, както и всички други видове храни, от които Северна Корея така се нуждае, различни потребителски стоки и технологии, изисквани от Пхенян.

И най-важното!

Пето, и това лежи на повърхността, Москва може да поиска от Пхенян да продава боеприпаси за артилерията – цевна, минохвъргачна и ракетна, патрони от различен калибър, каски и бронежилетки. Във фабриките в КНДР могат да се правят поръчки за шиене на униформи и обувки за нашите войници – за следващите вълни на мобилизация собственият ни капацитет може да не е достатъчен. Войната буквално поглъща амуниции и боеприпаси, униформата бързо се износва.

Русия не се е готвила за такава война от 30 години, освен това тя е унищожила своя военно-промишлен комплекс и е невъзможно бързо да създаде военно производство в необходимия мащаб, конкурирайки се с половината свят, който доставя всичко, както и цялата Украйна . На Пхенян също може да бъде предложено да тестваме различни модели от военната му техника на фронта, като купуваме това, което ни харесва.

А защо не?

Например 175-мм самоходни оръдия, произведени в Северна Корея, превъзхождат по обсег и точност както руските, така и западните модели. Ами ако Москва се интересува от „600-мм свръхголяма ракетна установка“ КН-25, която няма аналози в Русия и е способна да поразява със свръхголям калибър на разстояние до 380 километра? Фронтът се нуждае особено от артилерийски снаряди с калибър 100 mm, 120 mm, 152 mm, минохвъргачни снаряди с калибър 82 mm и 120 mm, снаряди за РСЗО „Град” с калибър 122 mm, противотанкови и противопехотни мини. Севернокорейците имат от всичко това в изобилие.

Тъй като техните оръжия и боеприпаси идват предимно от съветски проекти, няма да има проблеми при използването им. Само едно „изхвърляне“ в Украйна на милиони севернокорейски снаряди и ракети може да донесе победа на Русия във война, в която колективният Запад с многобройните си васали е на страната на Украйна.

Досега само Иран е помогнал на Русия в Украйна, и то неофициално, индиректно – Беларус и Китай. Това явно не е достатъчно. Северна Корея, повтарям, е една от най-големите военни сили в света и нейната помощ може да бъде решаваща. Особено след като дългът, както се казва у нас, е красив при плащането му. Едно време ние им помагахме, сега те да ни помагат. Всичко е честно.

Какво от това?

Войната между Русия и Украйна отдавна не е война между две държави. Това е платформата, на която колективният Запад воюва с Русия. Украйна е много по-слаба от Русия и отдавна щеше да бъде победена, ако не беше активно подпомагана от 30 страни от НАТО, водени от САЩ, и същия брой страни извън НАТО с неизчерпаем поток от оръжия, разузнаване, милиарди долари , военен персонал, да не говорим за огромната армия от наемници.

На западната технология за нахвърляне на всички заедно върху един, отделно взет противник, трябва да се противодейства енергично и също колективно. Ако бъдем поставени на колене, за да бъдем дестабилизирани, разчленени и унищожени, и с другите ще се постъпи по същия начин. Със Северна Корея на първо място. Затова Путин определено предложи на Ким Чен Ун активно да бъдат приятели и да си сътрудничат , като си помагат взаимно без оглед на Запада, който смята и Москва, и Пхенян за свои врагове и „изгнаници“.

Ако по-рано Москва имаше някакви илюзии по този въпрос, сега определено ги няма. Пхенян никога не ги е имал. Западът ще бъде победен само от обединена Евразия, състояща се от силни, суверенни държави, които си сътрудничат помежду си. Явно това Путин е и писал на Ким Чен Ун. Във войните трябва да спечелите, ако е нужно – и „в един и същия окоп“.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА