Connect with us

АНАЛИЗИ

Розовата гвардия и нейната реторика

Въобще, „режимът на Орбан“ се нареди до „режима на Путин“ и „режима на Асад“, и няма да се изненадам, ако скоро се заговори и за „режима на Анджей Дуда“, и „режима на Салвини“. Вече добре познаваме риториката на розовата гвардия и напъните й да удавят понятия като „родина“, „патриотизъм“ и „семейство“ в калната помия на „новите европейски ценности“.

Прави ми впечатление, че последните месеци всички български „десни“ медии и инфлуенсъри на левичарска грантова хранилка (Zdr, Mr. Soros), започнаха да говорят за „режима на Орбан“.

Значи, ходила съм в Унгария поне 10 пъти през последните години, и тази държава, също както и Полша, става все по-красива, по-чиста, по-уредена, по-бизнес ориентирана.

Умишлено не казвам „европейска“, защото джамиите в Лондон, Париж и Берлин в момента очертават новия облик на западната европейска държава, който няма много общо със собствения си облик отпреди няколко години.

Въобще, „режимът на Орбан“ се нареди до „режима на Путин“ и „режима на Асад“, и няма да се изненадам, ако скоро се заговори и за „режима на Анджей Дуда“, и „режима на Салвини“.

Вече добре познаваме риториката на розовата гвардия и напъните й да удавят понятия като „родина“, „патриотизъм“ и „семейство“ в калната помия на „новите европейски ценности“.

Ето и статус на Tihomir Chergov по темата:

Из доклада, по който искат да накажат Унгария:

„…в реч на 15 март 2018 в Будапеща, премиерът Орбан атакува Джордж Сорос, използвайки категорично антисемитски стереотипи, които могат да бъдат окачествени като заслужаващи санкция“.

Намираме речта на Виктор Орбан от 15 март 2018. Търсим в нея името на „Джордж Сорос“ и виждаме, че е споменато точно 3 (три) пъти:

1. „Ние сме срещу медиите, поддържани от чужди концерни и домашни олигарси, професионалните активисти и протестъри, и мрежата от НПО-та, финансирани от МЕЖДУНАРОДНИЯ СПЕКУЛАНТ ДЖОРДЖ СОРОС“?

2. „Ще се борим срещу това, което ИМПЕРИЯТА НА ДЖОРДЖ СОРОС вече прави в Унгария и това, което иска да прави в бъдеще“

3. „Трябва да сме подготвени за ситуация, при която при всички избори във всеки избирателен район наш кандидат ще се изправя срещу кандидат на ДЖОРДЖ СОРОС“

Къде точно в тези три споменавания на името на Джордж Сорос има „категорично антисемитски стереотипи, които могат да бъдат окачествени като заслужаващи санкция“?

Ако авторката на доклада и гласувалите за санкции срещу Унгария смятат, че евреите по принцип са „спекуланти“ и заради това намират за обидно определението „международния спекулант Джордж Сорос“, тогава възниква въпросът дали истинските антисемити не са точно те?

Освен това, Сорос е обявен за спекулант от самата Великобритания през 1992, когато с поредица от спекулативни действия разорява Централната Банка на Англия и прибира над един милиард долара.

Тук става като в казуса „Серина Уилямс“ – ако някой принадлежи на покровителствано от либералната пропаганда малцинство, значи всяка критика към него се превръща в расизъм, антисемитизъм, хомофобия и т.н.

Не можеш да се изказваш критично за Серина Уилямс, нито да й правиш карикатури, които я представят в негативна светлина – това е расизъм и сексизъм.

Не можеш по никакъв начин да критикуваш Джордж Сорос – това е антисемитизъм.