Connect with us

АНАЛИЗИ

ЕВРОЦЕННОСТИТЕ ЛИ? ИМА ГИ. НО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!

Всички от моето поколение се радвахме, че влизаме в Европейския съюз заради ценностите му. А какви бяха те?
✓ СВОБОДА НА ПРИДВИЖВАНЕ!
Глупости. Покрай ковида ни показаха, че за три дни могат да ни затворят безсрочно, дори в квартала.
✓ НЕПРИКОСНОВЕНОСТТА НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ!
Ала бала. Днес в целия ЕС конфискуват, конфискуват! имоти на руснаци без съд и присъда, а заради „връзки с Кремъл“ и Закона Магнитски.
✓ СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ И КАПИТАЛИ!
Ха-ха! Забраняват ни да си купуваме газ по идеологически причини. Могат да ни блокират банковите сметки, когато си поискат, по какъвто повод си поискат.

Толкова с Ценностите.
Ако съм изтървал някоя неспомената и непогазена, пишете.
И изобщо, изобщо, не ми пука за справедливата война с Ковида, Русия и останалите безкрайни врагове. I really don’t care, sorry, you EUzealots!
И няма никаква, ама абсолютно никаква, причина да сме заедно…
Където и да е.
И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!, добави Елица.
То пък, горкото, първо падна.
___________________
Степан Поляков
(WHO THE F★CK is Степан Поляков?!)
((некъв* документалист))
_____________
Източник и достъп до отзивите:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222415759846206&id=1334809948
~~~~~~~~~
________За Степан Поляков_______
* Бележки кратки:
Степан Поляков е български режисьор, писател и продуцент. Роден е през 1969 г. в Пазарджик. Внук е на руски белогвардеец емигрант, на когото носи името. Снимал е над 25 документални филма. Издал е 8 романа, някои от които – „Нежна Революция Ltd“ – за студентските стачки и Града на истината през 1990-а, „Viva la Revolucion! Куба: 50 години тръстика, пури, смърт“ за революцията на Фидел Кастро и Че Гевара, „Краят на последния Бог“ за управлението на етиопския император Хайле Селасие. Филмите му са награждавани на престижни международни фестивали. Режисьор и продуцент на най-новия 5-сериен филм „Съ Нами Богъ“ (Deus Nobiscum) за неразказваната история на Третото българско царство. Режисьор и сценарист на филмите „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа”, „Капитаните побеждават генералите“ и…
* Бележки по-дълги (от документарибг.ком):
Степан Поляков издаде първия си сборник – „Царят на късия разказ” още на 22 години. Той бързо стана хит из ъндърграунда на София. Тогава колегите му от групата в Българска филология до един се явиха с „Царят на късия разказ” на изпит по Стилистика. Гаден номер! Единственият, който получи двойка, беше Поляков. Това се случи в началото на 90-те – най-лудите за Източна Европа.
Оттогава е убеден, че всичко в изкуството е възможно. Може и така да е.
Степан Поляков е автор и продуцент на над 50 документални филма, снимани из цял свят. Сценарист е на други из България. Убеден е, че: „Втората Световна война щеше да спре Първата, ако вече нямаше кинохроники.”
Автор и водещ на хитовото радиошоу „Паспорт – пътуване със стил” за пътешествия, в което чужденците на столицата, започнаха за първи да се опознават едни други. Издал е девет книги. Поредицата документални романи „Световни революции”, сред които: „Нежна революция Ltd.“ за студентските стачки и Града на истината в България през 1990-а, където работеше в пресцентъра на окупирания Ректорат – честната работа с журналистите; „Viva la revolucion – Куба 50 години тръстика, пури, смърт“ за революцията на Кастро и Че Гевара; „Краят на последния Бог” за историята на Етиопия по времето на управлението на последния император Xaйлe Сeлaсиe Първи. Събираните месеци по западното африканско крайбрежие „Приказки от Гвинейския залив”. И поредицата трилъри „Смъртта лети”.
Пиесата му „Менделсон не иска да гаси пожари”, поставена в София през 1997-а, предсказа с 15 години взрива на Кулите-близнаци.
Издател е на единствения българско-тайландски разговорник…
Първата любов на Поляков обаче винаги ще си остане репортерството. С бележник, камера и в не съвсем позната среда. Както си беше отначало. Когато всичко в изкуството беше възможно. Според него. Продуцент, режисьор, сценарист на някои от филмите, които са възможни „тук“…