Connect with us

АКТУАЛНО

БЛАГОРОДНА КАУЗА: Мисис България дари короната си за болно дете

Около Коледа в борбата на Велина и нейната майка се включва и една „мис“ или по-точно – „мисис“. Като продава на търг символа на своя успех – спечелената от нея корона на конкурс за красота.

„За мен по-скоро е самият момент, останал като спомен. И просто един ден, даже си говорих с моя приятелка: „Какво ще стане, ако се опитам да продам короната за благотворителност?!” Около 6 жени заявиха сумички за нея, но една жена даде най-високата сума от 200 лева”, разказа Калина Иванова.

Освен второ място в конкурса „Мисис България 2020“, Калина е майка на 2-годишно момиченце и търговец на детски дрешки. Именно така се среща с майката на Велина.

„За мен не е случайно, че се запознах с нея, малко преди да свърши търга. Моята майка също е починала от такава коварна болест, така че това определено ми помогна да бъда по-съпричастна към хората”, казва още Калина.

„Страшно много хора ни помагат. Просто аз много се бях отчаяла. Ако допреди сумата беше 22 хиляди евро, то сега е над 50 хиляди. Благодаря им, че толкова много пъти вече ме подкрепяха и продължават да ме подкрепят, защото, реално, без тяхната помощ, детето ми нямаше шанс”, каза Владислава.

Ако искате да помогнете на малката Велина, данните на сметката й са:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF Postbank
Титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva

Основание за плащане: В полза на Велина Северинова Стефанова