Connect with us

ПОЛИТИКА

Терзиев се ядоса: Не изберем ли председател на СОС, ще има нови избори

Васил Терзиев ще се срещне с всички партии в Столичния общински съвет (СОС) в опит да ги убеди да изберат председател. Ако това не се случи до три месеца, ще има нови избори за СОС. Това заяви новият кмет на София след среща с премиера Николай Денков в Министерския съвет.

„Има три месеца, в които трябва да бъде избран председател на СОС. Ако това не се случи, трябва да се проведат нови избори за общински съвет. Силно се надявам това да не случи, защото това означава пълен блокаж на работата на Столична община, а има много да се работи и за града не би било хубаво, ако не се стигне до политическо съгласие“, каза Терзиев.

Той посочи, че според чл. 27, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, „ако в продължение на три месеца Общинският съвет не проведе заседание, правомощията му се прекратяват с решение на общинската избирателна комисия и в тримесечен срок се произвеждат нови избори за общински съвет.“

Терзиев и членовете на Столичния общински съвет положиха клетва, но СОС не успя да си избере председател.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?