Connect with us

ПОЛИТИКА

Пеевски фалира всичко, до което се докосне. Ще разсипе и ДПС

Убийствен анализ от Захари Карабашлиев за новия бинбашия на партията, чиито формален председател Карадайъ подаде оставка

В биографията си на „бизнесмен“ Пеевски е фалирал всичко, до което се е докосвал – да фалираш „Булгартабак“ в страна на челно място по тютюнопушене – за това се изисква умение; – да фалираш „Лафка“ в страна на челно място по търкане на лотарийни билети – и за това се изискват умения; – да фалираш телевизия и жълти вестници в страна, в която новините ако не са фалшиви не са никакви новини – изискват се умения. Цялото CV на този човек говори, че след него трева не никне.

Но пък е на първи ред в Народното събрание, начело на държавата, откъдето се кара, кадрува, отменя машинно гласуване и действа като говорител на самото Народно събрание.

С две думи, лауреатът на международната награда „Магнитски“ изглежда незаобиколим. Въпросът сега е коя организация ще разсипе по-напред: ДПС, или Държавата.

Пеевски оглави парламентарната група на ДПС

Делян Пеевски оглави парламентарната група на ДПС, пише на сайта на Народното събрание.

Припомняме, че вчера председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подаде оставка. Почетният редседател на партията Ахмед Доган застава начело, до момента в който бъде избран нов председател.

Очаква се това да стане през февруари следващата година.

Новият шеф на ДПС Пеевски: Мандатът на Карадайъ изтичаше на 12 декември, аз само му помогнах

Взел е решение (по мой съвет) да напусне поста по-рано, допълни санкционираният по “Магнитски” депутат

Мандатът на Мустафа Карадайъ изтичаше на 12 декември. Взел е решение да го направи по-рано. Това съобщи пред журналисти новият партиен оперативен шеф и съпредседател на ПГ на ДПС Делян Пеевски след заседание на Централното оперативно бюро.

Той добави, че до провеждането на конференцията Ахмед Доган ще поеме ръководството на партията.

„Някъде около февруари ще е конференцията, но може да е и по-рано. Лично негово решение е дали ще остане депутат. Разговаряхме с него, не сме дискутирали тези теми“, каза още Пеевски.

„Започваме нормалния си цикъл. На 17-и ще имаме Централен съвет, на който ще насрочим конференцията си“, съобщи още той.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?