Connect with us

СВЯТ

Sohu: Европейците са потресени от неадекватните съвети на властите как да оцелеят през зимата

Много тежка зима очаква жителите на страните от ЕС, тъй като лидерите на държавите от общността отприщиха икономическа война срещу Русия. И вместо истински решения на проблемите, европейските чиновници дават на хората нелепи съвети.

Времето в Европа постепенно се влошава, средната дневна температура пада, но сметките за ток и парно растат, съобщава китайският портал Sohu. Властите на ЕС не могат да решат проблема с недостига на енергийни ресурси в краткосрочен план . Просто няма с какво да замените руския газ, дори и да предложите по-висока цена.

„Изглежда, че нивото на комфорт в Европа ще се върне 500 години назад. И всичко, което европейските политици могат да направят, е да препоръчат по-малко използване на електрически уреди и лични автомобили, както и да облечете няколко пуловера и да се изкъпете заедно с цялото семейство. От тези нелепи съвети към обикновените европейци, челюстите им със сигурност увиснаха“, се казва в статията на китайското издание (превод на PolitRussia).

Сега европейците на практика са принудени да избират между две възможности: да харчат спестяванията си за плащане на сметки за електричество или да замръзнат през зимата . Съдейки по рязкото увеличение на износа на отоплителна техника от Китай за Европа, беше избран първият вариант.

Жителите на страните от ЕС са особено активни в закупуването на китайски климатици, вентилаторни печки, електрически бойлери, електрически одеяла и др. Обемът на износа на стоки от тази категория през последните шест месеца достигна почти два милиарда щатски долара. Само през последните няколко месеца почти 200 000 електрически одеяла са отишли в Европа.

„Това е добре за Китай. Европейците скоро ще се окажат в толкова трудно положение, че дори ще купуват китайски дървени въглища „, се казва в материала.

Заслужава да се отбележи, че сега ЕС обсъжда нов пакет от санкции срещу Русия. Между другото, говорим за тавана на цените на руския петрол. Освен това балтийските страни, Полша и Ирландия предлагат да се забрани закупуването на втечнен природен газ в Русия. Освен това се предлага да се изключи „Газпромбанк“ от SWIFT.

Трябва да се каже, че тези мерки се предлагат на фона на тежка енергийна криза в Европа, която никой не отрича. Въпреки че доставките на LNG от Русия за Европа не са толкова големи, колкото доставките на газ по тръбопроводи, те все пак имат определено значение.

А чрез „Газпромбанк“ се плаща за руски газ, който се доставя в Европа, а също и в страните от ЕС. Така че инициативите на отделните страни от ЕС изглеждат като желание за по-нататъшно задълбочаване на енергийната криза. Трудно е да се говори за други варианти в случая.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта. Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!