Connect with us

ВОЙНА

Орбан: Западът готви война с Русия!

Орбан разкри как Западът отклонява вниманието от готвената война с Русия

Руско нападение срещу страни от НАТО е малко вероятно, а разговорите за предполагаема руска заплаха в Европа са маневра на Запада за подготовка за война. Това заяви на 24 май унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Известия.

„Споменаването на руската заплаха трябва да се разглежда по-скоро като подготовка за започване на война. Това, което се случва в момента, прилича на настроенията преди Първата и Втората световна война, видно е от медиите и изявленията на политиците“, заяви той в интервю за унгарското радио Kossuth.

Унгарският премиер отбеляза, че в началото на конфликта Европа е изпращала на Украйна само шлемове, след това са започнали доставки на военна техника, а сега става дума за прехвърляне на бойци.

Орбан също подчерта, че най-лошият сценарий би бил военен конфликт между НАТО и Русия. По думите му Унгария се придържа към устава на НАТО, алиансът се основава на отбрана и взаимопомощ.

По-рано, на 23 май, унгарският министър-председател заяви, че за мирното уреждане на украинския конфликт не е достатъчно да се проведат преговори между Москва и Киев, а те трябва да се организират паралелно между Русия и САЩ, за да се определи системата за сигурност в Европа за 20-30 години.

В същото време на 22 май унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че въвеждането на войски на западни страни в Украйна ще доведе до нова световна война. Унгария вече е „уморена от тези опасни заявления“, както и от „опитите цяла Европа и дори целия свят да бъдат въвлечени във война“, отбеляза дипломатът.

По-рано, на 11 май, френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европа трябва да е готова да сдържи Русия, ако Москва „прекали“ в конфликта в Украйна от гледна точка на западните страни. Освен това на 2 май френският лидер за пореден път заяви, че не изключва възможността за изпращане на войски от Европа в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече подобни разговори много опасни, а руският президент Владимир Путин заяви, че е необходимо първо да се разбере дали френските войски ще бъдат в Украйна, преди да се предприемат каквито и да било действия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes