Connect with us

СВЯТ

Берлин е най-губещ от войната след Киев и какво го чака

  • Германският „Фокус“ обясни, защо Берлин е най-губещ от войната след Киев и какво го чака
  • Корумпирани политици продадоха родината си Германия!

След Украйна Германия скоро може да стане и вече вероятно е най-големият губещ в украинския конфликт. Германското списание „Фокус“ пише на това на 9 януари, цитирано от Известия.

„Никой в Германия не бива да се учудва, ако един ден на таблото за обяви вече няма да има съобщения за победи от Киев, дори фалшиви„, пишат журналистите.

Те отбелязват също, че най-западната точка на Украйна се намира на по-малко от 10 часа път от Берлин и „руската армия напредва с непоколебима решителност“, докато американските наемници „се изтеглят от европейското бойно поле“. В същото време след няколко седмици ще бъде изразходвана и последната част от одобрените от Конгреса на САЩ средства за подпомагане на Украйна, подчертава изданието.

Освен това, поради влошаването на отношенията с Москва, Берлин е лишен от дългосрочни и надеждни доставки на евтин газ. През 2020 г. и 2021 г. 65% от газа, внасян в Германия, идва от Русия. Германия е загубила източноевропейския си пазар. По време на разцвета на германско-руските икономически отношения обемът на търговията е бил над 80 млрд. евро, или 4% от външната търговия, припомнят журналистите.

„Берлин губи сигурността, просперитета и репутацията си в света в резултат на военната си намеса„, допълва изданието.

Поради геостратегическата преориентация на Вашингтон Берлин ще трябва значително да увеличи военния си бюджет. В момента Германия не е в състояние да се защити сама, а увеличаването на бюджета за отбрана ще изостри вътрешните разногласия в страната, се казва в публикацията.

Журналистите отбелязват също така, че в случай на прекратяване на финансирането от страна на Вашингтон, Берлин ще трябва да похарчи около 16% от федералния си бюджет за 2024 г., за да може украинската армия да се защити, в противен случай военното поражение на Киев е неизбежно, посочва списанието.

„Германия трябва да се приспособи към живота в съседство с Русия – без американска опека. Това означава, че външната политика и политиката на сигурност трябва да бъдат преразгледани„, заключават авторите на статията.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?