Connect with us

СВЯТ

Тъмната държава премахна още един противник от пътя си!

Тъкър Карлсън е най-яркият медиен персонаж, който не се притесняваше да се противопоставя на неолибералния политико-икономически елит.

Мишена на неговата критика беше не само Демократическата партия.

Той правеше на пух и прах и много членове на Републиканската партия.

Фактът, че Тъкър Карлсън вече не е част от Фокс нюз е много тъжен за световната журналистика.

Случилото се показва, че независимо от всички претенции за „свободомислие“, „разкрепостеност“ и „смелост“, медийните магнати всъщност се ръководят от една единствена мисъл – да са добре с актуалната власт.

Явно семейство Мърдок няма нищо против да се раздели с най-рейтинговия си водещ, само и само да няма проблеми с властта.

Тук се сещам за класическата либерална теза, че ако имаш пари, а още повече ако имаш много пари, какъвто е случаят със семейство Мърдок, си абсолютно свободен и никой копче не може да ти каже.

Не е вярна тази теза.

Виждаме, че дори и хората с много пари, а доста често най-вече те, се поддават на натиска от властовия апарат и моментално забравят за „свободата на словото“, когато властимащите поискат това от тях.

Хубавото в тази иначе доста тъжна ситуация е, че Тъкър Карлсън най-вероятно ще си направи собствен канал в Ютюб, чийто рейтинг ще бъде много по-висок от този на бившите му колеги във Фокс:)

Петър Волгин

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ