ЗАКОН

Гешев обърна палачинката: Явяването в Парламента е задължително, пращам полиция, ако не отиде

Главният прокурор Иван Гешев, очевидно възнамерява да се присъедини към новото реформаторско мнозинство.

Току-що пред журналисти, той коментира ситуацията с контузията на Бойко Борисов и влизането му в болница.

“Здравното състояние и болничният лист са елементи от Кодекса на труда, и те освобождават обикновен работник от задълженията му. Но в случая имаме конституционен текст, според който министрите могат да бъдат викани в Парламента. И премиерът е такъв, по силата не на трудов договор, а на Конституцията. Съответно – болничният лист не го освобождава. Освен това – той не е в тежко клинично състояние, нито е в карантина. Може да бъде извозен с линейка, и да влезе в парламентаната зала с инвалидна количка, или с патерици. Няма причина да нарушава решението на НС”, каза Гешев.

По закон, именно той е длъжен да изпълни закона, и да застави всеки един чиновник да изпълнява решенията на депутатите. Попитан, какво ще прави, ако Борисов не се яви, той каза:

“Законът е еднакъв за всички. Би трябвало да издам заповед полицията да осигури присъствието на Борисов в пленарната зала…”

Тази сутрин премиерът показа, че може да се движи с патерица, при това – като я държи откъм грешния крак, а не откъм “оперирания”. Това, според ортопеди, доказва че всичко е симулация…

Най-четени

Exit mobile version