ЗАКОН

ПРАВОСЪДИЕ ЗА НАШИ И ВАШИ

Че то прокуратурата можела и да работи! Смаяна и потресена съм! Нямам думи. Само три дена след като е ограбена българска гражданка на 7 януари /тази година, да не се обърка някой/, вече има повдигнати обвинения на извършителите на кражбата. Прокуратурата действа бързо, решително и общественоотговорно. Бравос!

Дотук добре! След това случайно разбираме, че пострадалата от престъплението е длъжностно лице по вписванията, което се явява сестра на говорителката на главния прокурор. И веднага нещата си идват на мястото. Явно кражбата от нашите хора е с по-висока обществена опасност от кражбата от вашите хора. Това е!

Аз лично имам клиенти, които години наред се борят точно с прокуратурата да разследва престъпленията, на които са жертва. Преди година една свястна и добра жена си отиде от онкозаболяване, защото не можа да преживее, че съпругът й е убит от пиянде, което се измъкна от правосъдието с активно съдействие или по-скоро бездействие на прокуратурата. Масово за измами, кражби, документни престъпления, прокуратурата след дълго мотане изпраща хората да се оправят по гражданскоправен ред. Или пък не намира извършителите или доказателства за извършеното от тях. Имала съм и случаи на явни престъпления по служба, които се замитат и прокуратурата не вижда данни за престъпление.

Явно законите не са еднакви за всички. Ако си от нашите – за теб има справедливост, правова държава и правосъдие. Ако не си – духай глухарчета и се бори със системата. Срещу престъпниците и парите им.

Инструментът Божий явно смята, че има престъпления само там, където се засягат управляващите. И престъпници са само неудобните на властта. Иначе брифинги – много, работа – тц! Резултати – тц! Впрочем, лапсус. Има резултати. Скоро полицаи бяха осъдени за корупция – взели 50 лева рушвет на пътя! Потресающ успех на родната прокуратура. Но пък наричането на Председателят на Народното събрание, който на практика е най-важната длъжност в парламентарната ни република, като прост и тъп кърджалийски орган, е потвърдено от прокуратурата, че не е престъпление. Особено, когато е извършено деянието от премиера на държавата. Който също има разрешението да си къта джобните парички по чекмеджетата си. Без някой, особено прокуратурата, да го пита откъде ги е скатал, че нещо не се връзват със заплатата му, от която живее вече повече от десетилетие.

Престъпленията и наказанията на територията са абстрактни. И интуито персоне. С оглед личността на извършител. И само ако засягат управлеяващите и властта. Ние, плебеите, сме оставени на произвола на престъпниците. Правосъдието в европейска, еврогейска и евроатлантическа България! Успех на Инструмента Божий!

Елена Гунчева

* Снимката не е на „Селянина с колелото“.

Най-четени

Exit mobile version