СВЯТ

Накъде върви светът? Лудия Джо направи Капитан Америка гей!

Емблематичният комиксов герой Капитан Америка става гей, съобщиха от създателя на персонажа „Марвел Комикс“. Компанията представи първия си ЛГБТ персонаж, който ще носи наметалото на Капитан Америка.

Серията ще се появи през юни, като Капитан Америка ще се присъедини към много други гей, лесбийски, бисексуални и транссексуални герои във вселената на „Марвел“.

Историята ще бъде разказана със „Съединените щати на Капитан Америка“, поредица, която обединява предишните издания за Капитан Америка. В новия комикс участват четирима герои – Стийв Роджърс, Сам Уилс, Бъги Барнс и Джон Уокър. Те отиват на мисия в търсене на липсващия щит на Стийв, който е Капитан Америка.

По пътя четиримата срещат вдъхновени от Капитан Америка хора, които искат да помогнат на определени общности. Сред тях е и Арън Фишър, който е открит хомосексуалист. Той е „Капитан Америка на железниците“ и неговата задача е да защитава младежи, останали без дом или напуснали по желание дома си.

Рисунка, изобразяваща Фишер, го показва облечен в познатото синьо наметало на Капитан Америка с бяло „A“, но червените му ботуши са заменени от високи черни маратонки, сините му панталони и риза вече са син гащеризон и бяла тениска, той носи пръстен на носа, татуировка с американско знаме на лявата си ръка, червена кърпа на врата и червени ръкавици без пръсти.

Най-четени

Exit mobile version