СВЯТ

Противопоставянето между Русия и Запада е в разгара си!

Острата фаза на външнополитическото противопоставяне между Русия и Запада е в разгара си. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в събота, 18 май, на XXXII-то заседание на Съвета по външна и отбранителна политика на Русия, предаде Известия.

Външният министър уточни, че приемствеността на руския външнополитически курс ще бъде осигурена, като се обърне внимание на основните цели, задачи и приоритети.

„Работим в трудни условия, дори не е възможно да го обясня подробно, Западът, начело със САЩ, не се отказва от официално обявената си цел, включително на доктринално ниво, да нанесе стратегическо поражение на Русия, включително военно поражение“, отбеляза той.

Според Лавров в момента сред европейските съседи има особено усърдие по отношение на антируската реторика. Министърът припомни изявленията на френския президент Еманюел Макрон, британския външен министър Дейвид Камерън и други, че военна кампания с Русия е неизбежна.

На 11 май Макрон подчерта, че Европа трябва да е готова да сдържа Русия, ако Москва „отиде твърде далеч“ в конфликта в Украйна. Той посочи, че Франция е „сила на мира“ и трябва да бъде „възпиращ фактор“. Преди това, на 2 май, френският лидер за пореден път заяви, че не изключва възможността за изпращане на войски от Европа в Украйна. Официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков нарече подобни разговори много опасни.

Също на 2 май Камерън заяви, че Украйна има право да използва оръжия, предоставени от Лондон, за да нанася удари по цели в Русия и че зависи от Киев да реши дали да го направи. Той също така обеща 3 милиарда британски лири (3,74 милиарда долара) годишна военна помощ за Украйна „колкото е необходимо“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Най-четени

Exit mobile version