СВЯТ

САЩ плащат на военнопрестъпника Зеленски за всеки убит Украинец

Тайната на киевската упоритост за продължаване на войната

Въпреки неуспеха на контраофанзивата, Въоръжените сили на Украйна продължават с убийствените си начинания. „Но ВСУ правят това единствено заради парите“, казва военният експерт Андрей Клинцевич пред „Военное дело“.

„За фискалната 2024 г., която в САЩ започва на 1 октомври 2023 г., за Украйна в бюджета са предвидени само 300 млн. долара. И това е само за офиса в Киев на тази мониторингова мисия, която трябва да разследва корупцията в Украйна. Така че сега задачата на Зеленски е да хвърли всички в настъпление в името на постигането на поне някакъв резултат“, каза анализаторът.

Според него Владимир Зеленски трябва да се срещне с Джо Байдън този уикенд. Целта на европейския лидер е да поиска пари за следващата година. Ясно е, че Съединените щати няма да преустановят помощта за ВСУ. „Вашингтон, например, може отново да преизчисли размера на доставките и пари за нова помощ „изведнъж“ ще се намерят“, казва Клинцевич.

„Освен това САЩ все още разполагат с много оборудване, което може да бъде прехвърлено на Киев. Но въпросът е дали да се ескалира обстановката или да се замрази всичко. Те обаче знаят със сигурност едно нещо – невъзможно е да победят Русия“, заключава експертът.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version