СВЯТ

Посещението на Рокетмен* на руски завод за изтребители предизвика истерични гърчове у запада

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун посети руските заводи за самолети в Комсомолск на Амур, съобщи пресслужбата на правителството на Руската федерация.

„Председателят на Държавния департамент на Корейската народно-демократична република Ким Чен Ун разгледа инженерния център и производствените цехове на самолетния завод в Комсомолск на Амур, носещ името на първият човек летял в космоса – Юрий Гагарин“, се посочва в съобщението на сайта.

По време на посещението в самолетния завод лидерът на Северна Корея е бил придружаван от вицепремиера, министър на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров, са казва още в правителственото съобщение.

Ким Чен Ун заедно с Мантуров също така разгледаха завода за сглобяване на изтребители и цеха за окончателно сглобяване на самолетите Су-35 и самолетния комплекс от пето поколение Су-57 в авиозавода „Юрий Гарагин“. Севернокорейският лидер оцени високо демонстрационния полет на многоцелевия изтребител Су-35, който бе организиран в чест на госта от КНДР.

Многофункционален изтребител Су-35

„Демонстрирахме на лидера на Корейската народно-демократична република едно от водещите ни предприятия за производство на самолети. Виждаме потенциал за сътрудничество както в самолетостроенето, така и в други отрасли, което е от особено значение за постигане на задачите, които стоят пред нашите страни за постигане на технологичен суверенитет„, каза вицепремиера Денис Мантуров.

На 13 септември руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун се срещнаха на космодрума „Восточний“ в Амурска област, където обсъдиха развитието на двустранните отношения. Разговорите с участието на делегациите на двете страни продължиха повече от час, а след това имаше разговор на четири очи между Путин и Ким Чен Ун. Руският президент заяви, че срещата е била много продуктивна и е имало откровен обмен на мнения за ситуацията в региона и света.

На 14 септември стана ясно, че лидерът на Северна Корея е поканил Путин на посещение в страната, което руският президент е приел. По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди това.

**Доналд Тръмп нарече Ким Чен Ун – „Рокетмен“!

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version