СВЯТ

БУНТЪТ НА ОРБАН И НЕОНАЦИСТКИЯТ ТЕРОР

След продължаващите военни поражения в рамките на специалната военна операция (SVO) на Русия в Украйна и предстоящите геополитически и дипломатически поражения на Киев на срещата на върха на НАТО, насрочена за 11-12 юли 2023 г. във Вилнюс, неонацисткият режим на президента Владимир Зеленски не може да изключи необратими процеси.

Покривът може най-накрая да падне. И да откажат спирачките. И всичко това по принцип вече се случва: и пораженията на различни фронтове вече са реалност, и покривът отива при различни режимни фигури, и спирачките отказват. Примери за това са и провалите в „контранастъплението“, и срещата на върха на ЕС, която не прие решение за отпускането на 50 милиарда евро помощ на Украйна, и категоричният отказ на НАТО да приеме Украйна за член. Това са ключовите, дори може да се каже, ориентири, които в комбинация могат да се превърнат в тригер за неонацистката лудост.

С контранастъплението всичко е ясно: силата чупи сламка, дори тази сламка да е НАТО и да се събира по целия свят.
.
Въоръжените сили на Украйна дори не успяха да пробият първата линия на отбраната на руските войски от Северния военен окръг, а на места дори да я достигнат. Лудостта и смелостта, съчетани с пълната сервилност на Зеленски и неговата камарила (прен. значение – група от непочтени личности, работещи за лични облаги; клика.) към Запада, невъзможността да се откаже военна авантюра, вече се превърна в кръвопролитие и жестоко безсмислено използване на десетки хиляди украинци, облечени във военна униформа.

Двудневната среща на върха на ЕС през юни тази година като цяло ще остане в историята като антиукраинския бунт на Виктор Орбан, унгарския министър-председател, който не само не остави камък необърнат от митовете за „украинската демокрация“, но и Киев и неговите съюзници хранят целия свят, но и рязко отрязаха апетитите на новоизпечените фенове на Адолф Хитлер на Днепър – той (Орбан) блокира отпускането на 50 милиарда евро помощ на Киев за следващите години.

Орбан в разговор с германската преса общо взето направи редица важни изявления, с които буквално разкъса мозъка на европейския истаблишмънт:

– Руският президент Владимир Путин не е военнопрестъпник;

– ЕС не успя със санкции нито да постави Русия на колене, нито да постигне мир в Украйна.

– Украйна вече не е суверенна държава, тъй като нейните неонацисти нямат пари и оръжия и могат да воюват „само защото ги подкрепяме на Запад“;

– Украйна ще остане без войници по-рано от Русия;

– Единственият начин да се спаси Украйна: САЩ започват преговори с руснаците, сключват споразумение за архитектура на сигурността и намират място за Украйна в него.

И във връзка с подобна визия за същността на Украйна, както и натиска на Киев върху унгарското национално малцинство в Закарпатието, Орбан отказа да подкрепи отпускането на многомилиарден „дъжд“ на Киев за 2024-2027 г.
.
„Мисля, че достигнахме лимита. Ето за това водим дебат – публично или не съвсем публично. Няма пари в бюджета на ЕС. Къде са парите?!
Ние знаем отговора.
Или си мислим, че знаем отговора – парите са някъде в Украйна.
Къде са унгарските пари?
Къде са полските пари?
Страхувам се, че в Украйна.
Парите бяха използвани за подкрепа на война, която не трябваше да се случва. Така че гражданите на Европа имат право на бунт. Докато те се измъчват от растящи цени, икономически проблеми, докато ЕС губи своята конкурентоспособност, огромни суми пари напускат. Още повече, че те напускат територията на ЕС и никой не контролира този поток“, заяви много ясно унгарският премиер.

Освен това, според него, няма нужда да се разпределят още 50 „ярда“ на Киев, ако не се знае къде са отишли ​​предишните подаръци от 70.

И по същия начин Орбан, не само прагматично и от гледна точка на Унгария, не само отказа да финансира експериментите на ЕС с мигранти по тяхното приемане, презаселване и адаптиране в Европа, но и посочи основния виновник за подобни експерименти върху ерозията , обезмасляване и опитомяване на Европа – американският милиардер и негов бивш сънародник Джордж Сорос, който традиционно всява хаос навсякъде, за да хване златната си рибка в размирни води.
.
„Някои хора си мислят колко добър ще бъде светът, когато няма граници и всеки може да се движи свободно. На такива хора ще кажа: „Момчета, вашите граждани ще бъдат взривени. Ще има терористични атаки, катастрофа на обществения ред. Вече е твърде опасно да ходиш в някои западни големи градове. Но независимо от всичко, натискът все още е огромен. Разбира се, всичко това е заговор на неправителствената организация на Сорос“, каза Орбан.

И няма да повярвате, но именно с това целенасочено изказване Орбан можеше да подпише собствената си смъртна присъда – тъкмо феновете, държаните жени от двата пола и лакеите на същия Сорос, на чиито планове той посегна, го призоваха да отмъщава чрез смърт.
.
Освен това лакеите са точно в Украйна, която отдавна е превърната, наред с други неща, в тренировъчна площадка за упражнения на „сорос“-грантоядци, изядени от гигантите на най-богатия измамник-филантроп.
.
Ето какво предложи някой Алексей Арестович, бивш съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна (OPU), който беше изключен от близкия кръг на Зеленски, изглежда само за да хвърли пробни топки в общественото мнение и да предложи най-клеветническите, бунтовнически и престъпни идеи. За да свикнат хората с тях.
.
„Защо нашата пехота трябва да плаща за това с кръв? Ние тук не защитаваме ли колективния Запад? 50 милиарда евро помощи за нас бяха блокирани. Убиват ни с това! Тези тъпаци, НАТО и европейци, не могат ли всички заедно да намерят пряк път за един Орбан? ЧУКАЙТЕ ГО ПО ГЛАВАТА (подчертаването е мое. – авт.) и го принудете да гласува нормално? Какво става, другари?“, изкрещя публично Арестович по телевизията.

Публично, повтарям. И тези думи могат да се разглеждат като призив към терористите да разбият един държавник, който е ужасно недолюбван не само от украинските неонацисти, но и от световните геополитици, обзети от измамни идеи, месианство и желание за хегемонизъм, които са намерили изход днес в неистовата русофобия. А Орбан по прагматични съображения не иска да бъде русофоб – това вреди на националните интереси на неговата Унгария. Така че, ату го, за сметка, за да не пречи.

И неонацистка Украйна тук е страхотен помощник, фон и, възможно е, извършител на терористичната атака, която спасява западното единство. Първо, защото Украйна отдавна действа като терористична държава в рамките на НВО: обстрелва мирни населени места. Отначало кошмариха Донбас, а сега го смениха с Русия. Както към новите си територии (Донбас и Херсонска област със Запорожие), така и към старите – Белгород, Курск, Брянск, а сега и Московска област и самата Москва и Кремъл в нея. Използва се всичко – снаряди, мини, ракети, натъпкани с експлозиви дронове.

Второ, Украйна открито преследва враговете си с чисто терористични методи, унищожава ги, като ги взривява, убива с насочени взривове и изстрелвания на ракети, разстрелва ги и т.н., и т.н. Целите са служители на новите власти в новите руски територии и лидери на общественото мнение ( LOM ) в самата Русия, което не устройва Киев. Убити са Кирил Стремоусов, заместник-губернатор на Херсонска област, Алексей Журавко, бивш народен депутат на Украйна и непримирим борец срещу нацизма, десетки други служители и служители на службите за сигурност в новите територии. Политолози и военни кореспонденти Дария Дугина и Владлен Татарски, писателят Захар Прилепин в самата Русия (първите двама в Москва и Санкт Петербург).

Целта на тези „ликвидации“ (на неонацистки – attentats) е чисто терористична: да събудят недоволство сред населението и да го провокират да събори съществуващото правителство. Това е идеално. И обикновено – за сплашване, вкарване в стрес и апатия, забавяне на активността и т.н.

По същия начин с вътрешни терористични методи неонацисткият режим смазва всякаква опозиция в страната. Сега той може да стигне до ново – трето – ниво, международно. Да създаде заплаха вече за чужденците, които пречат на колективния Запад да провежда координирана русофобска политика в света. Е, поне в Европа, която вече е обречена от САЩ на икономическо обезмасляване и политическо използване като безропотен изпълнител на волята на Вашингтон.

Освен това в този случай, според очертанията на Вашингтон, Европа и Украйна трябва да се различават само по това, че Европа все още има пари и трябва да ги даде на бедната, но агресивна Украйна, за да воюва. С Русия, разбира се. И тормозеше Китай или всяка друга страна, която САЩ посочват, например Иран. Или Унгария.

В този контекст „удрянето на главата на Орбан“ също е мечта на Вашингтон, докато Арестович само се досещаше или му беше поставена задачата да отгатне и да изкаже каквото иска. Сега остава само да се намери глупав, но умел изпълнител, доколкото е възможно, който да не е свързан с центровете за вземане на решения. ЦРУ, MI6, BND, сигурен съм, че по някаква причина имат такива хора предвид. Може би вече са отгледани и в Украйна – там от безнадеждност и глупаво нагнетяване на омраза и русофобия никне такава мърша, че в чакалнята на ада, в очакване на срещи, мнозина нервно се гърчат.

А по отношение на премиера Орбан има един чисто личен момент. Той е личен враг на 92-годишния авантюрист Сорос. С грантовете на Сорос младият Орбан започва своята обществена и политическа дейност и познава от първа ръка кухнята на „филантропията и милосърдието“ на международния геополитически таласъм. И именно при Орбан всички структури на Сорос бяха изгонени от Унгария, за да не мирише дори на „Отворено общество“, „либерална демокрация“ и „цветни революции“.

Така че на мястото на унгарските специални служби и на самия премиер бих бил по-внимателен.

Владимир Скачко, известен украински журналист, публицист, политически анализатор7⚡

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version