СВЯТ

Путин: УРОДЛИВАТА НЕОКОЛОНИАЛНА МЕЖДУНАРОДНА СИСТЕМА ПРЕСТАНА ДА СЪЩЕСТВУВА, ДОЛАРЪТ Е В КРАЯ СИ!

Путин: УРОДЛИВАТА НЕОКОЛОНИАЛНА МЕЖДУНАРОДНА СИСТЕМА ПРЕСТАНА ДА СЪЩЕСТВУВА, ДОЛАРЪТ Е В КРАЯ СИ!
–––––––-
„Те (САЩ) подкопават властта си, включително в световните финанси.

Защото, използвайки долара като инструмент за въоръжена борба – няма друг начин как да го кажа, пораждат съмнения относно надеждността на американската валута, както като разплащателен инструмент в световната търговия, така и като средство за натрупвания.“

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на 26-ия Петербургски международен икономически форум, на който, според организаторите, са присъствали 17 000 души от 130 страни.

„Резервите на страните с големи икономики в долари намаляват от година на година. Не толкова бързо, колкото на някои би им се искало, но той се свива – точно както световната икономика се свива в долари.

Разплащанията в национални валути се увеличават. Като цяло проектите за създаване на собствени валути се появяват в Латинска Америка, извън контекста на събитията в Европа“, категоричен е Путин.

Според държавния глава на Русия неслучайно в арабския свят отдавна се говори за създаване на собствена единна валута, и в Азия вече говорят за това.

.
„Но ако производителите на петрол във водещите арабски страни сега заявяват, че са готови да плащат за петрол в юани, ние нямаме абсолютно нищо общо с това.

Ако тази тенденция се запази и на борсите търговията не се урежда в долари, това ще е началото на края на долара. Те (САЩ) са тези, които правят всичко сами и със собствените си ръце.“

„Уродливата по своята същност неоколониална международна система престана да съществува. Многополюсният световен ред става все по-силен. Това е неизбежен процес!“

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version