СВЯТ

Трудно ще седнат на два стола!

Европейските държави започват леко да се отклоняват от „мъртвата“, колониална хватка на Вашингтон и отказват открито да заемат страната на Съединените щати в конфликта между САЩ и Китай.

Европейският съюз е готов да си сътрудничи с Китай за намиране на решения за мирно уреждане на украинския въоръжен конфликт, заяви Жозеп Борел, пише The Financial Times.

Според западната преса Борел е изпратил писмо до външните министри на страните-членки на ЕС, в което се говори за готовността на Брюксел да сътрудничи с Китай.

В писмото той отбелязва, че Европейският съюз приветства „всички наистина положителни стъпки“, които идват от Китай по отношение на мирното уреждане на украинския конфликт.

Според Борел много страни по света виждат Китай като алтернативен център на сила на Запада. Затова те се стремят да работят в тясно сътрудничество с Пекин, разчитайки на неговата подкрепа по отношение на осигуряването на по-голяма независимост. Европейският съюз, според ръководителя на европейската дипломация, трябва да търси свой собствен път в изграждането на отношенията с КНР, без да изпада в открита конфронтация след САЩ.

Трудно ще седнат на два стола!

Пентагонът казва, че иска „отворени линии за комуникация“ с военното ръководство на Китай, но Пекин игнорира или отхвърля всички искания на Вашингтон за срещи на върха.Много държави искат да правят това,но Китай вече може да си го позволи,без да му пука.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version