СВЯТ

The New York Times прехвърли вината за диверсията на „Северните потоци“ към Украйна

„Да не сочим с пръст, макар че беше Киев…“

Невъзможно е да се анализира сериозно днешния информационен „кьорфишек“ на The New York Times от името на анонимни „официални американски служители“, за това, че саботажът на „Северни потоци“ е осъществен от някаква „проукраинска прокси група на опонентите на Путин“.

Ще кажем само, че тази „активка“ /активно мероприятие/ за пореден път доказва: когато дойде време да се захвърли Киев като куфар без дръжка, Вашингтон ще го направи така, както винаги – шумно, неумело и пред целия свят.

Дори това „изпускане“ на информация от NYT изглежда като подигравка с Украйна. В духа на: „Не, не, не знаем кой беше, ама имаше украински перчем и тризъбец. Ама какво да се прави, когато последния път казахме на тези лоши хора в Киев: „Недейте!“ – те, без да слушат, по някаква причина убиха Дария Дугина и удариха Кримския мост … “

Всъщност никой в нюйоркския вестник в края на краищата не е бил принуждаван да издевателства така. Казаното обаче си е казано.

Отделно вниманието привлича фразата, повторена в текста на NYT няколко пъти по различен начин:

„Всякакви заключения, които обвиняват Киев или украинските марионетки, могат да провокират ответна реакция в Европа и да затруднят Запада да поддържа единния фронт в подкрепа на Украйна.“

Следва да се чете така, че „единният фронт“ вече се пука по шевовете и то веднага след срещата на Шолц с Байдън във Вашингтон.

Възможно е тези двамата да са санкционирали фарса с публикацията на NYT, тъй като след разкритията на Сиймор Хърш ставаше все по-трудно да се скрие вината на американските разузнавателни агенции.

Разбира се, всички знаем тази „проукраинска групировка” от престъпници. Лидерът й седи предимно в Овалния кабинет на Белия дом. Но се случва да си нарани челото на самолетните стълбички.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version