СВЯТ

Върнете се на границите от 1997 г. и тогава ще разговаряме

Лавров попари Запада! Ето какви условия за преговори постави!

Руският външен министър Сергей Лавров каза в сряда, че Москва все още не е видяла сериозни предложения за мир в Украйна и че предложенията на украинския президент Володимир Зеленски са абсурдни, предава Ройтерс.

Лавров каза, че Москва е готова да обсъди конфликта със западните страни и да отговори на всякакви сериозни предложения, но че всички разговори трябва да отговарят на „по-широките опасения на Русия за сигурността“.

Говорейки на пресконференция в Москва, Лавров отново призова НАТО да премахне своята „военна инфраструктура, бази, въоръжения и войски“ от Украйна, от други страни, близки до границите на Русия, както и от цяла Източна Европа. Военни бази на САЩ или НАТО в Източна Европа застрашават сигурността на Русия по простата причина, че времето за полет на ракети с ядрени или неядрени бойни глави до територията на Руската федерация е само две – три минути. Тоест прекалено малко за сериозна реакция. Все едно Русия да разположи свои военни бази в Куба, Венецуела или Никарагуа в непосредствена близост със САЩ.

Лавров допълни още, че дори не е нужно на Москва да инсталира там свои военни бази, защото Русия разполага с хиперзвукови ракети, които противовъздушната отбрана на САЩ или други страни от Запада не могат нито да спрат, нито дори да видят тези ракети, докато те не поразят своите цели, които руското политическо и военно ръководство е набелязало.

Припомняме, че същото каза и руският президент, когато миналата година предупреди САЩ и НАТО, че техните военни бази в страни близки до границите на Русия, както и в цяла Източна Европа са неприемливи за сигурността на РФ и трябва да се махнат от там незабавно.

„Не може да става дума за преговори със Зеленски„, продължи Сергей Лавров, описвайки плана от 10 точки на украинския президент, представен миналия ноември, като състоящ се от „напълно абсурдни инициативи“.

„Що се отнася до перспективите за преговори между Русия и Запада по украинския въпрос, ние ще бъдем готови да отговорим на всякакви сериозни предложения. (Но) все още не виждаме сериозни предложения. Ще бъдем готови да ги разгледаме и да вземем решение „, каза Лавров.

Лавров каза, че изявленията на западните правителства, че няма да обсъждат нищо за Украйна без участието на Киев, са „пълни глупости“, тъй като Западът всъщност взема решенията.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version