СВЯТ

ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ ДА ХОДЯТ НА ПОЛЯНА С ГЛУХАРЧЕТА

За пореден път днес установих рЕзко разминаване на моите ценности с европейските. Някъде около 10 градуса поне! За главния дипломат на ЕП – Борел, температура над 17 градуса през зимата била престъпление срещу европейските ценности. И тук аз незабавно и категорично се разделям с остатъците от европейски ценности, които имам. Явно Борел иска да му е много студено, ама много. НЕма лошо. Да ходи да се бие в Русия, там ще получи еуфория от затвърждаването на европейските ценности при минусови температури. Хем ще бори злите рашки, хем ще посинява от ценности.

Призивът – хубаво! Да кажем, че е вярно. Но си задавам някои логични въпроси – колко градуса е в кабинета на същия тоя Борел? И ако е над 17, защо не го съдят за престъпление срещу ценностите на Европейския съюз. Поне една оставка може да му спретнат. Или колко градуса е в залата на Европейски парламент? Като ги гледам с какви ефирни дрешки са, или са свръхчовеци, или температурата е престъпна!

Споделих размислите на Борел с котката си, която се е навряла под радиатора, а косъмчетата на опашката й вече са се опърлили от топлото. Възмутеният й поглед се съчета с опит да ми препикае компютъра, на който бях отворила статията. Не й се карах, разбираема е реакцията.

Но се замислих за моето отношение към европейските ценности и установих, че имам голямо желание да ги изпратя на поляна с глухарчета – да си духат, да си духат, да си духат, докато стигнат непрестъпна температура!
Елена Гунчева-Гривова

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version