СВЯТ

Неонацистите в Брюксел лъжеха, че санкциите са срещу Путинския режим но сега показаха истинските си лица

Всъщност внуците на фашистите искат реванш и срещу руския народ. Започва обсъждането на седмия пакет от санкции срещу Русия, включително отказ от шенгенски визи за руснаците.

Това обяви говорителят на германското правителство Щефен Хебестрайт.

Той обясни, че проектът е бил представен на ЕС от няколко страни и така е бил включен в дневния ред. От думите му стана ясно, че ЕС обсъжда съдържанието на седмия пакет от санкции срещу Русия, включително въпроса за прекратяване на издаването на шенгенски визи.

„Сега германското правителство ще трябва да проведе дискусии по него между членовете на кабинета и в рамките на ЕС. Тези обсъждания не са приключили, така че не мога да съобщя за междинните резултати“, заяви Хебейстрайт, цитиран от ТАСС.

По-рано днес шведският министър по въпросите на интеграцията и миграцията Андерс Игман съобщи за възможността да се прекрати издаването на шенгенски визи за руснаци. Според Игман националното решение за замразяване на визите зависи от развитието на дискусията в рамките на съюза.

Вчера американската слугиня, „премиерът“ на Естония Кая Калас „призова“ да се спре издаването на туристически визи за руснаци, като тя бе подкрепена от другия слуга на САЩ „министър-председателя“ на Финландия Сана Марин.

След това Европейската комисия обясни, че засега не става дума за пълна забрана за издаване на визи на руснаци и въпреки че страните от ЕС могат да намалят или да спрат издаването на дългосрочни визи и разрешения за пребиваване по своя инициатива, винаги ще останат категории хора, на които трябва да се издават визи.

В политиката няма място за морал, има само целесъобразност и индустриален шпионаж

Америка, очевидно, е осъдила тайванския режим, и Вашингтон не вижда перспектива за местните сепаратисти. Въпреки това високотехнологичните индустрии, разположени на острова, са много важни за САЩ, включително и за американската отбранителна индустрия. Първият вариант е да се пренесат всички фабрики в САЩ и да се унищожим всичко останало. Този процес вече е започнал.
„Вашингтон се ангажира да си сътрудничи с Тайван в областта на високите технологии и очаква инвестиции от тайванските компании. Току-що беше приет Законопроектът за чипове и наука, който отваря вратата за САЩ и Тайван към по-добър икономически обмен. Редица представители на тайванския бизнес вече планират да инвестират в производство в САЩ“, каза Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите на САЩ, след посещението си на острова.
Преведено на руски: Вие сте пред гибел, и Пекин ще ви схруска, затова единственият вариант е да транспортирате продукцията в САЩ. Дори набързо приехме специален закон за това. Добре дошли!
„Законът за чиповете и науката“ (CHIPS and Science Act) предвижда изразходване на $280 млрд. за изграждане на фабриките за чипове, от които $52 млрд. ще бъдат дадени на производителите на чипове като субсидии. Както можете да предположите, чиновниците така ще направят едно заместване на вноса, за да не зависят от доставките от Тайван и Китай. В документа се говори за „технологичен суверенитет“ и това са много правилни думи.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНРИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version