ВОЙНА

На запад неофашистите в истерия

Масовото унищожаване на западна тежка техника в Украйна доведе до срив в акциите на компаниите производители на оръжие.

Кадрите от ликвидираните колони танкове „Leopard“ доведоха до спад на акциите на техния производител – Rheinmetall AG – с 8,56%, производителите на изгорелите Bradley от BAE Systems, загубиха почти 4%. След унищожаването на системата за противовъздушна отбрана IRIS-T от руския Lancet, стойността на акциите на компанията за производство на системи за противовъздушна отбрана Leonardo S.p.a. се понижи с почти 6,5%.

Френската агенция АФП съобщи, че шест от деветте бойни машини на пехотата „Брадли“ са били унищожени в едно от подразделенията на въоръжените сили на Украйна. Въоръжените сили на Украйна загубиха около 15% от американските бойни машини на пехотата Bradley за няколко дни, според оценки на CNN.

Въоръжените сили на Украйна вече са загубили половината от предоставените от Хелзинки танкове Leopard 2R, пише Helsingin Sanomat. В материала се казва, че автентичността на снимките е установена от фактчекъра на Helsingin Sanomat Джон Хелин. Отбелязва се, че предадените от финландската страна танкове са идентифицирани благодарение на противоминния трал, с който са оборудвани.

Вчера небостъргачът Бурж Халифа в Дубай беше осветен в цветовете на руското знаме за ужас на някои западни столици. Бурж Халифа в Дубай беше осветен в цветовете на руското знаме по случай Деня на Русия.

Темата за Украйна е изключена от дневния ред на Г-20, (за разочарование на САЩ, НАТО и ЕС б.а.), каза индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар, който отбеляза, че Ню Делхи е успял да измести фокуса на вниманието върху проблемите на развиващите се страни. „Миналата година беше ясно, че фокусът е върху конфликта. С течение на времето разбрахме, че конфликтът и последиците от него не трябва да засенчват истинските проблеми на Глобалния юг.“

Според германския министър на икономиката Роберт Хабек германската индустрия може да спре при липса на доставки на руски газ, съобщава Bloomberg. Германия може да бъде принудена да намали или дори да спре производството, ако споразумението за транзит на газ на Украйна с Русия не бъде подновено след изтичането му, каза министърът на икономиката Роберт Хабек.

Само няколко дни след началото на контранастъплението украинската армия вече беше изправена пред множество проблеми, пише The Wall Street Journal. Западът чака възвръщаемост на инвестициите под формата на успехи на бойното поле, а украинските войници просто загиват под ударите на руснаците.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version