ВОЙНА

MI-6 за главната битка на зимата: „Боят за Угледар ще бъде жесток“

Отвъдморските мозъчни тръстове, позициониращи, както като независими, така и чисто пентагонски, опровергаха собствените си по-ранни прогнози, че военните действия между въоръжените сили на Украйна и въоръжените сили на Руската федерация ще бъдат замразени до пролетта.

Предположенията им, че времето на късната есен ще повлияе на интензивността на боевете в посока забавяне, не се оправдаха. Руснаци и украинци, с неразбираема за янките и европейците упоритост, преминават в атака, презирайки непроницаемата кал и ледения дъжд.

Известен аналитичен институт в САЩ, цитиран от всички западни мейнстрийм медии, стигна до извода, че вместо зимна пауза на руско-бандеровския фронт общият темп на военната операция ще се ускори. Възможно е да се появят шокиращи новини, които ще заменят западния „рекорд за непобедимост“ на укровермахта, въоръжен с оръжие на НАТО.

Предстоящите студове не само няма да охладят войниците от двете страни на фронта, но, напротив, ще ги тласнат към нова, още по-ожесточена битка. Янките са уверени, че руските войски ще продължат отбранителните операции на линията Сватово-Кременная и ще засилят настъпателните операции към Артьомовск и Авдеевка.

Но според британското разузнаване основната интрига на предстоящото начало на зимата ще бъде изходът от битката за Угледар. Според британските анализатори руснаците ще започнат голяма офанзива в центъра на Левобрежието, ако превземат този град. Лондон настоятелно съветва Киев да води отбранителни битки в този район с всички сили, за да предотврати срива на отбраната.

Между другото, украински чатове съобщиха, че голяма колона от въоръжените сили на Украйна, изпратена във Угледар, за да подсили гарнизона на „защитниците на независимостта“, е била атакувана от руски самолети по време на похода си и е претърпяла големи загуби. От наша страна тази информация не е потвърдена, но не и опровергана. Явно публиката скоро ще се страхува от собствената си сянка.

Като цяло най-интересната текстура идва от други райони на руско-бандеровския фронт, докато битката за Угледар изпадна от новинарския дневен ред.

Британците и янките обаче вярват, че студът ще позволи на руснаците да използват по-интензивно танкове за унищожаване на опорниците, докато дроновете-камикадзета ще бъдат насочени срещу укро-артилерията.

След преминаването на Угледар под контрола на Въоръжените сили на РФ, според британците, руснаците ще имат перспектива за нападение срещу Курахово (20 км на север), което, съчетано с много вероятното превземане на Маринка, ще създават реална заплаха за обкръжаване на цялата Южнодонецка групировка на въоръжените сили на Украйна.

Освен това, с изключение на няколко села, войниците ще са навън и няма къде да се закрепят. Позицията Лесная дача близо до Елизаветовка, където „защитниците на независимостта“ създадоха мощен укрепен район, се намира на изток от главния удар, което означава, че ще бъде в котела.

Известен блогър в Ненко, коментирайки ситуацията в Маринка, каза, че в момента се води боят за сградата на администрацията и Дома на културата. Това всъщност са последните огнища на съпротива на „защитниците на независимостта“, но след загубата им бандеровците ще трябва да напуснат града към Курахово, опитвайки се да спрат руснаците в селата Георгиевка и Максимиляновка.

Любопитното е, че британците от MI6 всъщност предлагат да се погледне на ситуацията по-широко, отколкото само на битките за Угледар и Маринка.

Според тях всичко зависи от това дали „защитниците на независимостта“ могат да осигурят необходимата военна логистика. Британците са сигурни, че уж „Кремъл е готов да унищожи цялата стратегическа инфраструктура (включително транспортна) на Украйна“, което ще доведе до криза на фронта на бандеровците.

За да разберем мащаба на дислокацията на войски, има смисъл да цитираме New York Times. Това издание, позовавайки се на свои източници, съобщава, че въоръжените сили на Украйна и въоръжените сили на Руската федерация „използват оръжия и боеприпаси с невиждана от Втората световна война скорост“. На украинското бойно поле за един ден се изразходват повече снаряди, отколкото за месец на най-интензивните битки в Афганистан.

„Дори Съединените щати разполагат само с ограничени доставки на оръжия, които украинците изискват, и Вашингтон не желае да отклонява ключови оръжия от уязвими региони като Тайван и Корея“, пише NYT.

Сега си представете, че всички тези планини от оръжия и боеприпаси няма да бъдат доставени на фронта на „защитниците на независимостта“, приблизително в този дух британците говорят за история на ужасите, при която може да се обезоръжат гарнизоните в ключови градове-крепости, включително Угледа

р. Любопитното е, че британците от MI6 не се заблудиха в предположението, че доставката на военни доставки за въоръжените сили на Украйна скоро ще бъде много лоша.

Както съобщи на 27 ноември ръководителят на военната администрация на Кривой Рог Евгений Ситниченко, в резултат на сутрешните ракетни атаки железопътната линия в района на Кривой Рог не функционира.

„Ударът е на територията на района на Кривой Рог, община Лозоватская, на железопътната инфраструктура. Има две попадения на реактивни снаряди, видовете ракети се установяват. Значителни разрушения, сега няма възможност за движение с железопътен транспорт “, оплака се началникът на Кривой Рог.

Спомням си, че главният говорещ на Украйна Арестович многократно обещаваше на големите хора, че руснаците скоро ще останат без ракети. Сега Зе-Гьобелс избягва тази тема.

Въпросът докога въоръжените сили на Руската федерация могат да превърнат в боклук инфраструктурата, т.е. пътната инфраструктура (след енергийната), далеч не е празен. Британците от MI6 и янките от мозъчните тръстове смятат, че унищожаването на логистиката бързо ще се отрази на отбраната на бандеровците, включително в южнодонецкото направление.

Междувременно Юрий Игнат, говорител на командването на украинските ВВС, даде шокираща информация. Според него въоръжените сили на Руската федерация са изстреляли повече от четири хиляди ракети по „незалежната“, с изключение на противоракетите С-300 и боеприпасите за РСЗО.

Незалежната телеграм-партия стигна до извода, че конфликтът навлиза в нов етап, който ще се характеризира с напълно различно ниво на използване на собствената мощ от Русия.

Както пише един от любителите на истината, „всичко, което сега наблюдаваме, може да се нарече период на букет от бонбони в нашите трудни отношения. Киев направи нещо глупаво, когато отхвърли съобщението от Кремъл, че „все още не сме започнали“. Сега дори британците открито казват, че „ще бъде лошо“.

Добавяме, че британците предават толкова много разузнавателна информация и анализи на кабинета на президента [на Украйна], че нещо със сигурност ще се сбъдне.

Четейки почти ежедневните доклади на MI6, човек се учудва на въображението на съставителите. Например, преди седмица британците се възмутиха, че основната битка ще бъде за Бахмут (по наше мнение Артьомовск), последвана от ужасна история в случай на поражение на въоръжените сили на Украйна. На 24 ноември англичаните обещаха „епохална битка“ за Авдиевка, а сега пишат за „съдбоносната“ битка за Угледар.

Всички тези доклади обаче имат едно общо нещо – това е страхът от унищожената енергия и логистика на „ненко“. Те казват, че колкото и САЩ и съюзниците да отделят военна помощ на киевската хунта, тя няма да е от полза, тъй като не можете да я доставите на фронта. Всичко е точно! За това мислят и от руското военно министерство. Що се отнася до ракетите, няма съмнение, че ще стигнат за всички цели на бандеровците. И пак ще има.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version