ВОЙНА

Кулеба: Украйна подготвя контранастъпленията заедно със САЩ и Великобритания

В украинското външно министерство разказаха за перспективите за военни операции срещу Русия.

Ръководителят на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба заяви, че Киев е подготвял контранастъплението заедно със САЩ и Великобритания. Служителят направи съответното изявление по време на разговор с руските блогъри Вован и Лексус, които се представиха на чужденеца като бившия американски посланик в Москва Майкъл Макфол.

„Ще ви кажа откровено, че в тясно сътрудничество с нашите партньори, преди всичко със САЩ и Великобритания, ние подготвяхме контранастъпателната операция на юг“, каза Дмитрий Кулеба, украински външен министър.

Дипломатът отбеляза, че американските власти трябва да преодолеят „психологическата бариера“, за да започнат да доставят на режима в Киев системи за противовъздушна отбрана и танкове Abrams като военна помощ. Украинецът добави, че страната му е готова да приеме дори „някои стари образци“.

<iframe style=“margin:0; padding:0; border:0; width:660px; height:371px;“ src=“https://piter.tv/iframe_player/?essenceId=44…“ allowfullscreen=“allowfullscreen“></iframe>

Украинското външно министерство призова Русия да бъде обявена за държавен спонсор на тероризма, тъй като подобно решение би било възпираща стъпка в политиката с Москва.

Източник: piter.tv Снимка: static.dw.com Видео: Telegram / ВиЛ

Най-четени

Exit mobile version