ВОЙНА

„САЩ да забравят за закона на джунглата“ ядоса се Китай

Китай решително ще защитава своя суверенитет и териториална цялост и няма да позволи светът да се върне към „закона на джунглата“ заради колониалнаната политика на САЩ. Това заяви китайският външен министър Ван И.

Министърът подчерта, че Пекин ще възпира опитите на Вашингтон да „използва Тайван, за да контролира Китай“ и „да разруши илюзията на тайванското ръководство, че може да разчита на САЩ в стремежа към независимост“. В същото време, отбеляза той, КНР спазва международното право и основните норми на международните отношения, „особено за ненамеса във вътрешните работи, залегнали в Устава на ООН“.

Според китайския външен министър, пренебрегването и отхвърлянето на този принцип „ще върне света към закона на джунглата, а Съединените щати ще се отнасят по-нагло с другите страни от позицията на силата и ще се разпореждат с тях, особено с многобройните малки и средни държави“.

„Не можем да допуснем това и всички държави също трябва да се обединим, за да предотвратим това и да не допуснем прогресът на човешката цивилизация да се върне назад“, подчерта министърът.

Преди ден на китайското външно министерство обяви за спирането на диалога със САЩ в редица области след посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван.

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version