СКАНДАЛ

Вигенин е в списъка на фашистката организация „Миротворецъ“ с хора, набелязани за ликвидиране

Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин също попадна в списъка на украинската организация „Миротворецъ“ с хора, набелязани за ликвидиране.

Според сайта на организацията Вигенин е включен като евентуална мишена за убиване, тъй като е „съучастник на престъпните руски власти срещу Украйна и нейните граждани“, както и за непредоставяне на необходимата помощ на Украйна по време на войната.

Припомняме, че в списъка фигурират още имената на журналистката Диляна Гайтанджиева, политологът проф. Иво Христов и анализаторът доц. Валентин Вацев.

Нинова за попадането на Вигенин в списъка на „Миротворец“: Държавата да провери какъв е този сайт

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин също попадна в списъка на украинската организация „Миротворец“ с хора, набелязани за ликвидиране. По този повод лидерът на социалистите Корнелия Нинова призова държавните институции да вземат мерки и да защитят българските граждани.

„Абсолютно недопустимо е да съществуват такива сайтове. Очакваме категорична и ясна реакция от българското правителство. Агресията, езика на омразата, разделението в българското общество водят единствено до това. Институциите да проверят какъв е този сайт, така че държавата е на ход да защити българските граждани“, коментира Нинова пред медиите в парламента.

Припомняме, че в списъка фигурират още имената на журналистките Велиана Христова, Велислава Дърева и Диляна Гайтанджиева, политологът проф. Иво Христов и анализаторът доц. Валентин Вацев.

По отношение на проектобюджета Корнелия Нинова заяви, че той трябва да претърпи корекции между първо и второ четене, с цел да се повишат доходите на хората.

Ако не бъдат приети законите по Плана за възстановяване и устойчивост, не се знае дали вторият транш през октомври изобщо ще дойде. И на второ място, от управляващата коалиция да си разрешат разправията с парите от Българския енергиен холдинг и държавните дружества. Ако тези два приходоизточника не се реализират, ще е много трудно да се върже този бюджет. Затова и очакваме прекрояване на бюджета между първо и второ четене, допълни Нинова.

„Хубав разговор със синдикат „Подкрепа“. Има съвпадения с техните искания и нашите предложения. Част от нещата, които очакват да свършим, вече са направени“, посочи Нинова във връзка със срещата между ръководството на КНСБ и народните представители от БСП.

„Имаме съвпадение в исканията на КТ „Подкрепа“ с нашите предложения. Бяха удовлетворени да разберат, че част от нещата, които искат, ние вече сме ги внесли. Това са основно предложения за увеличаване на доходите в държавните структури, където тези доходи не са били актуализирани от известно време“, бяха точните думи на Корнелия Нинова след срещата с ръководството на КТ „Подкрепа“.

Тя добави, че парламентарната група на „БСП за България“ е внесла допълнителни предложения, свързани с безплатни лекарства за деца, увеличение на майчинството през втората година и вдовишките надбавки, но ще се касае до доходите и увеличение на заплатите, има пълно единодушие със синдикатите. „Внесли сме част от техните предложения, другите също ще ги припознаем“, подчерта Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че е възможно е да се намерят средства за тези увеличения, като посочи капиталовите разходи и предложението на социалистите за 4% дефицит.

„Но споделихме притеснения относно два приходоизточника, за които трябва да се изясни какво ще стане. Единият са парите по Плана за възстановяване и устойчивост, които се очакват да влязат през октомври. Ако не бъдат приети законите, дали този втори транш изобщо ще дойде, защото той е предвиден в бюджета? И второто е да си решат разправията с парите от БЕХ и 100% дивидент от държавните дружества. Асен Василев е предвидил 100% дивидент, но май не среща подкрепа от ГЕРБ-СДС и няма да имат мнозинство за това решение, а там са около 1,5 млрд. лв. предвидени приходи, срещу които стоят разходи. Ако тези два приходоизточника не се реализират, ще бъде много трудно да се върже този бюджет“, обърна внимание Корнелия Нинова.

На въпрос какво мисли за заплахата с убийство към министъра на отбраната Тодор Тагарев тя заяви: „В 21 век това е недопустимо. Агресията, езикът на омразата, противопоставянето и разделението в българското общество, водят до това“.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version