ПОЛИТИКА

Пеевски се изказа неподготвен … отново

Пеевски: Ако дерогацията не отпадне, това ще е знак, че Путин е взел властта в България

Започваме разговори с Асен Василев за бюджета. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски във връзка с предстоящото разглеждане на „Боджет 2024“ в парламента, пише „Фокус“.

Разговаряхме с финансовия министър. Започваме разговори по темата, ще разговаряме и с колегите от ГЕРБ и тогава ще кажем.

Пеевски заяви, че председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев и финансовия министър Асен Василев ще разговарят по параметрите на план-сметката.

По темата „Лукойл“ Пеевски заяви, че ще отиде на срещата утре в Министерския съвет, където ще се проведе Съвет по сигурността във връзка с искането за отпадането на дерогацията.

Според лидерът на ДПС в парламента, ако дерогацията не отпадне, това ще бъде знак, че „Путин е взел властта в България“.

На въпрос дали някой се облагодетелства от специалния режим, на който работи рафинерията, той отговори така: „Със сигурност режима на Путин“. Той намекна за „странни операции“, които са били засечени на митниците, за които им е било „подсказано„.

Пеевски каза още, че е позитивно настроен преди предстоящия Съвет по сигурност. Той смята, че ще бъде спряно „финансирането към руската държава с милиарди от „Лукойл“.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Най-четени

Exit mobile version