ПОЛИТИКА

Опозицията попиля наглия недофашист Тагарев: Министър на убийствата, оставка, мястото ти е в затвора!

Корумпирания неофашист е превърнал Министерството на отбраната в Агенция за недвижими имоти за близки и роднини, атакува Вигенин

Бандеровеца Тагарев бе остро атакуван от опозицията в парламента по време на дебатите по вота на недоверие за националната сигурност и отбрана. БСП, ИТН и „Възраждане“ се обединиха около извода, че с решенията на военния министър назционалната сигурност е изправена пред огромни рискове.

Обвиненията към фашиста надхвърлиха добрия тон – социалистите го нарекоха министър на войната и Украйна, а не на България, като поискаха оставката му, а „Възраждане“ обясниха, че мястото на Тагарев е на скамейката на обвиняемите и в затвора.

Българската армия и отбрана се лишават от способности в полза на чужди интереси, каза Кристиян Вигенин при представянето на мотивите за вота.

Липсва стратегия за развитие на въоръжените сили. Българската авиация продължава да чака първите 8 изтребители F-16, като акцент Вигенин постави върху противовъздушната отбрана.

При евентуални конфликти армията ни ще е в неравностойно положение. Българските предприятия в отбранителни сектор се държат настрани от производствата и работят само за Украйна, според червения депутат.

Той обвини МО в „цялостна нищета“ в действията му. Министерство на отбраната се превърнало в агенция за недвижими имоти. Правят се спорни политически назначения в МО, смята още Вигенин. Министърът е неадекватен и сам по себе си е риск, изтъкна социалистът. Той критикува и недостатъчните мерки по предотвратяване на мигрантския натиск.

Членството в Шенген е все така далеч. Страната ни пък била като васална провинция. Провалите следват един след друг, посочи Вигенин и призова утре , когато ще се гласува вота на недоверие, да се сложи край на агонията.

Самият дебат по вота на недоверие стартира с много нападки, като започна със заклеймяване.

Ситуацията нажежи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който заяви, че мястото на Тодор Тагарев е на скамейката на обвиняемите и в затвора, а през цялото време се обръщаше към министъра с уязвяващото, според тях, „Тагаренко“. Така го наричал и целия български народ, подчерта Костадинов, а и в армията.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова напомни, че тя е била причината Тодор Тагарев да не е министър в правителството на Кирил Петков. Тодор Тагарев е неподходящ да бъде министър на отбраната, посочи тя и подчерта, че и тогава, когато БСП участвали в правителството на Петков, и сега като опозиция, тя и БСП са прави.

Гроздан Караджов от ИТН посочи, че сглобката пренебрегва националната сигурност. Националната сигурност има нужда от добро работещо правителство, което също нямаме, но имаме една сглобка, която е на ръба на разпадането като съпруга пред емоционална криза – всеки ден истерии, разкритикува Караджов. За премиера Николай Денков корупцията е ежедневие и не го интересува, а и за каква национална сигурност може да се говори, след като „Лукойл“ преработва и изнася руски петрол за трети държави, заяде се той с правителството и по темата за горивата.

Според него парите отиват в банковите сметки на Кремъл и на техните колаборатори в правителството. Националната сигурност зависи от парламент, но и работещ парламент нямаме. Въпреки че твърдят на теория стабилно мнозинство, обвиняват опозицията, че не се приемат качествени закони, коментира Гроздан Караджов.

Атанас Зафиров от БСП заяви, че правителството е неспособно да управлява процесите в отбраната и въоръжените сили. Той показа от парламентарната трибуна и снимка на българо-турската граница в окаяно състояние и заради която политика на Министерство на отбраната, нямало да приемат България в Шенген.

 

Борислав Гуцанов, БСП пък разкритикува програмата за модернизация на армията, която всъщност снабдявала българската армия с остаряла техника, от 20 век, която вече не се използва – като пример той даде и самолетите Ф-16 и страйкърите. Борислав Гуцанов също бе експресивен като лидера на „Възраждане“: Вие сте срам за тази славна българска армия. Това е правителство на националното предателство, на слугинажа. Вие сте повече министър на Украйна, отколкото на България и „вие сте позор“.

Асен Василев е един бакшиш, включи се и независимият Радостин Василев. Шест месеца вие г-н Тагарев се борите за Украйна, подчерта той.

Събрали сме се за вот на недоверие на този жалък кабинет, включи се и заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов. Той пожела Тагарев да го назначи на 20% заплата във фирмата на жена му и да печелят поръчки и щял да си мълчи като бутала.

Вътрешният министър Калин Стоянов се почувства засегнат по отношение критиките от страна на БСП за охраната на българо-турската граница. Той е сигурен, че критиките са написани от хора, които ако бъдат пуснати в Южния парк могат да се загубят. От началото на година до ноември месец има 174 000 опита за незаконно преминаване на границата, като са задържани на входа на границата 1 430 граждани на трети страни. На изхода са задържани над 2 000 души. Има ръст на успешното предотвратяване на мигрантите и намаление на допуснатите лица на изход на българо-сръбската граница, отчете още Калин Стоянов.

Енергийният министър Румен Радев взе думата. Той обясни плановете за 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй и как те ще гарантират енергийната сигурност на страната. За реализация на проектите се спазва европейското законодателство. Всички тръжни процедури ще се изпълняват прозрачно, увери министърът. А доставките на гориво за 5 и 6 блок от Уестингхаус гарантират, че санкциите върху руско ядрени гориво няма да засегнат енергийната ни

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Най-четени

Exit mobile version