ПОЛИТИКА

Все по малко привърженици на фашизма в България

Либералфашистките ни медии се разтревожиха колко много българи си падат по Путин и Орбан и не харесват либералната демокрация, разбрахме от изследване публикувано от словашкия изследователски институт GLOBSEC (в България е проведено от „Алфа рисърч“). В компанията на гражданите на Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Литва и Латвия българите демонстрират най-големи симпатии към Путин, четем във в-к „Дневник“.

Авторите на годишния доклад за тенденциите в Източна Европа,цитират Румена Филипова от Института за глобални анализи да казва: „Независимо от войната на Кремъл в Украйна, Путин се радва на високо одобрение в България в сравнение с други европейски държави. В резултат все по малко българи остават разделени в мнението си за конфликта и дори по въпроса кой е отговорен за започването на войната.“ (Ох,какъв ужас! Кой ли вече се съмнява в кървавите атлантически ръце? б.а.).

Само в България и Словакия под половината анкетирани обвиняват Русия!

За няма и две години (от 2021 до началото на 2023) е намаляла от 27% на 20% групата българи, определящи САЩ като стратегически партньор, пише „Дневник“.

Проучването показва още, че българите са с най-ниско доверие в защитната роля на НАТО.
Българите не вярват и на собствената си армия, че ще ги защити. През миналата година тази увереност е паднала под 50% и не се е възстановила през 2023 г.,( Причината очевидно е членството в НАТО, защото доверието в Българската армия никога не е било толкова ниско б.а.).

В никоя от обхванатите от изследването държави не обичат толкова много китайския лидер Си Цзинпин, колкото в България,изразяват недоумение от „Дневник“.

Изразът „либерална демокрация“ предизвиква отрицателни емоции в някои страни, уточняват авторите. Такива са България, Латвия и Словакия.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version