ПОЛИТИКА

Скарани ли са Киро и Асен?

Двамата лидери на „Промяната” вече не си говорят на вътрешнопартийните сбирки

Слуховете за сериозно разцепление в „Продължаваме промяната”, които усилено обикалят политическите среди в последните няколко месеца, може да се окажат и верни. В младата партия вече има оформени няколко лобита и предстои сериозен разрив, твърдят източници на „Уикенд”.

Най-голямото напрежение е по оста Кирил Петков-Асен Василев. Въпреки че двамата съоснователи на „Продължаваме промяната” са близки приятели повече от 20 години и декларират, че интригантите нямат шанс да ги скарат и да разбият тима им, вече имало сериозни разминавания между тях. Това си пролича както и по различното им гласуване за покупката на още самолети Ф-16, така и по отношението им към преговорите за съставяне на правителство.

Въпреки че и двамата били категорични, че няма как да влязат в коалиция с ГЕРБ, Кирил Петков напоследък бил по-отстъпчивия. Именно той приел да се осъществи първата среща с ГЕРБ преди дни, въпреки категоричното несъгласие на Асен Василев. От своя страна Петков не можел да прости на Асен, че заради него от отбора бе отстранена любимата му Лена Бориславова, която бе принудена да се оттегли от кандидат-депутатските листи. Появиха се слухове и за остри сблъсъци между Петков и Василев на вътрешнопартийните сбирки. На последната такава двамата дори не си говорили, което никога досега не се е случвало.

„Като новият силен човек в партията в момента се очертава Даниел Лорер. Той гравитира умело между двамата и се опитва да ги убеди, че не бива да бъдат горени всички мостове в ГЕРБ”, издават хора от партията.

Най-четени

Exit mobile version