ПОЛИТИКА

Тотални лъжи, пълно раздвояване на мисъл и говор

‼️Понеже „националните медии“ btv и NOVA угоднически канят двамата шарлатани Кирил Петков и Асен Василев, хора които застрашиха националната сигурност и обрекоха граждани и бизнес, на мизерия и фалити, ще публикувам истината такава, каквато е.

‼️Като гражданско сдружение ние работим с редица експерти в това число и с хора от газовата асоциация. Предлагам ви експертното мнение на моя приятел и може би най-добрия експерт по темата газ Пламен Павлов председател на асоциацията:

✅“Този втренчен, ококорен човек маниакално се е фиксирал върху една цел, да се бори или да демонстрира, че се бори срещу руската страна, в лицето на “Газпром Експорт” с всички средства – полуистини, прикрити факти, неверни твърдения, премълчани обстоятелства, което обобщаваме – лъжи, но той е преминал във фаза в която си вярва.

👉В предаването “В лице в лице”, по БТВ, от 9.08.22 без задръжки, без неудобство Асен Василев изсипа кошница от внушения, които са неверни, но той си вярва.

✔️1. Почнахме да получаваме в пълен обем целият азерски газ от 1 милярд, получавайки 30 % по договорената ниска цена, а 70 % по цената, която бихме получавали руския газ.

Това са две лъжи, изговорени наведнъж.
• Не получаваме азерския газ, защото интерконектора с Гърция IGB не е приет и не работи, а по съществуващия газопровод през Кулата няма протичане на природен газ, което е показателно, за суапови прихващане на руския газ, просто “Българгаз” задържа руския газ за Гърция и предоставя азерския газ за България на гърците.

• 70 – те % от азерския газ не е на цената на руския, защото те са обвързани 100 % със спотовия пазар на холанския хъб TTF, а в цената на газа от “Газпром” спотовата компонента е 70 %, а 30 те % е обвързана с петролна компонента, като азерите.

✔️2. Успяхме да направим дългосрочен договор за 7 карга, които да покрият потреблението до края на годината и до март следващата.

• Дългосрочният договор за природен газ е този договор, който гарантира на доставчика времето да проучи, разработи, добие и в течни газа и това не може да е по-малко от 5-10 години.

• Дори да получим тези хипотетично танкера, независимо, че ще бъдат скъпи и прескъпи, техният обем е недостатъчен да компенсира отказвания руски газ, защото 7 по 100 млн. не прави 2 млд.

‼️Размечтах се за време, когато мераклиите за общественото доверие предварително ще бъдат освидетелствани за психично здраве, а изявленията им ще бъдат потвърждавани от полиграф (детектор на лъжата).

‼️“Ако Асен Василев си вярва на говоренето, независимо от достоверността на твърденията, то Кирил Петков не се интересува какво говори, при него констатираме пълно раздвояване на мисъл и говор, без никакво притеснение.
В “Здравей, България”, по Нова ТВ, тази сутрин,10.08.22 бившия премиер Кирил Петков наниза синджир от словесни изстъпления, които са диагноза:
✅• “Офертата беше в рамките на рамковия договор”,
✅• “За две седмици успяхме да паркираме кораб”,
✅• “Ако не се заключи октомврийски и ноемврийски кораб ще е голям риск”,
✅• “Договорът си е договор и трябва да се изпълнява (говори за необвързващата оферта за LNG, която вече приема за договор),
✅• “Има готова фирма, която е готова да отстъпи закупен от нея слот в Ревитуса (твърди, че идвал от бизнеса, а същевременно допуска, че фирмата закупила слот за LNG ще го отстъпи, сякаш не го е купила да печели, много да печели, ако има такива от бизнеса),
✅• “Газът ще лети по трасето, по което аз съм летял още април месец”.

‼️Спирам, защото става епидемиологично, но вината за случващото е в този, който за 12 години ни отврати с наглост, алчност, неграмотност и всичко на което е способен Борисов за да изберем да го накажем независимо с какво, не ни е по-добре, дори по-лошо, но да го няма.

‼️А сега, има ново предизвикателство, преди българин с цървул, сега българин еничар. Продължаваме …“

‼️Аз лично нямам какво да добавя към думите на моя приятел и експерт Пламен Павлов. Лошото е, че политическите партии наистина се напълниха с Еничари, а в допълнение за масовка и с много цървули…

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version