ПАРИ

Русия намери «ахилесовата пета» на САЩ

В течение на дълго време Вашингтон се опитва финансово да натисне Русия. Това се изразява в гласуваните санкции и прочие икономически провокации, насочени срещу нашата държава. Но и Москва намери метод как да отговори на „Големия брат“.

От април до май тази година Русия съкрати активите си в облигации от държавния заем на САЩ от 96 до 15 милиарда долара. Това, според изданието Bisiness Insider негативно се отрази върху американската икономика. В изданието уверяват, че действията на Русия доведоха до нарастване на лихвените проценти в Съединените щати.

Освен, че Москва „удари“ американската икономика, продажбата на облигациите предизвика недоволството на президента на САЩ Доналд Тръмп. Едно от неговите предизборни обещания беше да оправи финансовото положение на Америка. Но сега нарастването на икономиката ще бъде ограничено. Това е обусловено от скъпите кредити и възможното нарастване на лихвения процент в най-близко време.

Нещо повече, решението да се избавят от американските ценни книжа позволи да се диверсифицират валутните резерви и да укрепи рублата.

Като цяло Москва можа да намери „ахилесовата пета“ на Вашингтон. Русия можа изгодно за себе си негативно да повлияе върху американската икономика, което напълно може да бъде наречено разплата за всички финансови провокации на САЩ.

Най-четени

Exit mobile version