LIFE

Предателството на приятелката ми

《Наистина от качествена приятелка се става прекрасна предателка》

Предателството на приятелката ми преобърна живота ми с краката нагоре. Не бях предполагала, че може да направи нещо подобно. Бях чела по книгите, че стават и такива неща, ама не го вярвах. Но ето че се случи и на мен. Историята ми започва с един мъж, в който се бях влюбила до полуда. Случи се на една почивка на морето. Когато се прибрахме, ние вече бяхме неразделни. Представих го на моите приятели и те също много ни харесваха като двойка. Наташа, моята най-добра приятелка също се радваше на нашето щастие. Или поне така съм си мислела. А колко съм се заблуждавала…

Всичко е било само някаква преструвка, породена от завист. Не знаех, че Наташа не е щастлива с настоящия си приятел, защото напоследък нямах много време да се видя с нея насаме. Аз винаги бях заобиколена от моя страхотен мъж – Генади. Навсякъде си излизахме заедно, правехме нещата заедно, защото така ни харесваше. Един ден Наташа ми се обади и ми каза, че искам да се видим на кафе само двете.

Помислих си, че има да ми казва нещо важно. Излязохме след работно време, а Наташа ми се заоплаква, че се чувствала самотна и изоставена…от мен! Откакто съм била с Генади не съм намирала време за нея. Може би беше права, затова й обещах от днес нататък да се виждаме само двете минимум веднъж на седмица. Тя ми сподели, че не се чувства щастлива с нейния човек и каза, че много се радвала за нашето щастие. Аз я разпитах защо, но тя само ми каза, че е дълго за обяснение.

Започнахме да се виждаме често само двете, защото Наташа така предпочиташе. Споделях й всякакви неща, свързани с мен и Генади, а тя се усмихваше. Как не съм знаела как ревнува и как завижда на всичко това! Всички тези срещи са били огромна грешка в нашите отношения. И така, един ден самата Наташа предложи да излезем по двойки – аз и Генади и тя с един неин колега. Аз се съгласих, защо не.

През цялото време колегата й не спря да ме сваля и ухажва пред Генади. Ние бяхме доста смутени и дори кроткият ми мъж накрая не издържа, хвърли пари за сметката и си тръгнахме. Наташа успя да ни догони и каза, че много съжалява за случилото се.

Ние не знаехме, че тя е искала да го направи нарочно, за да ни скара. Но така и не успя. В последствие Наташа съвсем се промени. Постоянно ухажваше Генади, а скоро той ми призна, че тя го е канила на тайни срещи, уж да поговорят за мен. На една от тях Генади се беше съгласил да отиде, просто за да я отпрати. Но тогава Наташа се навела да го целуне в устата, а в това време на другата маса имало момиче, което снимало всичко това на видео.

Видео, което грижливо получих след една седмица с думите: Ето какъв боклук е твоят Генади. Аз побеснях, вдигнах му скандал и го изгоних от вкъщи. Не го бях виждал толкова сащисан и изненадан. Но не го оставих да се изкаже. На видеото ясно се виждаше, че тя го целува в устата, а на следващия кадър той е усмихнат и доволен. Ех, ако знаех, че това са монтирани кадри!

Следващите два месеца бяха доста тежки за мен. Изключих си телефона и заминах на село. Изпаднах в тежка депресия.

Бях в неплатена отпуска. Не можех да проумея как Генади се е подал на изкушението да се целува с Наташа. И тогава дойде моето спасение. Казваше се Радина, колежката, която беше монтирала видеото. На телефона получих съобщение от непознат номер, че е жизненоважно да се видим. И така, аз се срещнах с Радина, която ми каза цялата истина. Всичко било инсценирано от Наташа. Тя искала да ме раздели с Генади, да ме предаде, защото ревнувала от това, че вече не сме близки приятелки както преди. Побеснях и заплаках от яд и безпомощност- Веднага набрах номера на Генади. Когато той вдигна, гласът му беше студен и мрачен.

Попита ме кратко какво искам. Не можел много да говори. Аз през сълзи на очи го помолих за прошка и че знам истината. Той с неохота се съгласи да се видим. Когато му обясних какво се е случило, той ме попита защо в крайна сметка не съм го изслушала? Той е щял да ми каже същото, което съм разбрала от Радина. Гледах в земята и треперех. Тогава усетих неговите топли ръце. Той ме погледна и ме целуна. каза, че ме обича и никога няма да допусне да се разделим.

И двамата игнорирахме от живота си Наташа. От познати разбрах, че се е пропила и започнала да сменя мъжете като носна кърпичка. В крайна сметка моята приятелка ме предаде и заслужаваше участта си.

Най-четени

Exit mobile version