КОМЕНТАРИ

Организатор на „София прайд”: Охраната е голяма, това е цената на хомофобията

„Охраната на „София прайд” е голяма, защото това е цената на хомофобията в България”, заяви пред бТВ Симеон Василев, съорганизатор на шествието за равни права на ЛГБТИ общността и изпълнителен директор на Фондация „Глас”. В предаването „Тази събота” двамата със Стефан Павлов от младежкото ВМРО обсъдиха полярните мнения за „София прайд”.

„Имаме събитие, което се охранява от 1200 полицаи, които показват, че има някакви незаконни действия. Това е против гражданската общност”, твърди Павлов.

Василев пък от своя страна е категоричен, че ако в столицата нямаше три контрашествия насрочени за днес, охрана нямаше да се налага.

„Охраната на футболни агитки и концерти на „Орлов мост” също е много голяма. Охраната може да бъде и много по-голяма, защото това е цената на събитията срещу нас”, посочи Василев.

„Ние сме ограничени за над 300 права от българското законодателство. Аз бих се радвал един ден да няма парад, това ще значи, че ние сме постигнали диалог”, допълва Василев.

На свой ред Павлов коментира, че не е хомофоб и подкрепя равенството и любовта между хората, но според българското законодателство именно традиционното българско християнско семейство, каквото е по конституция, е в основата на страната ни.

„Това са и нашите ценности. Ние вярваме в българското семейство, искаме да го запазим. Искаме браковете ни да бъдат признати. Не вярвам, че ще настъпи Армагедон след като бъдат легализирани”, коментира още Василев.
…..
Хомосексуалните в случая крадат думички и ги осакатяват. Първо думата семейство, тя не може да означава нещо различно от съчетание на мъж и жена. Защото езикът не е измислен от хората, той съществува от преди да има хора и концепциите, заложени в него, са от преди ние да ги ползваме. В крайна сметка, в началото не беше Човекът, а в началото беше Словото, Което сътвори Човека. Така че думите носят своя си вътрешен живот и естество. Те имат съдържание, което е неотменимо. Както е неотменимо, че кучето е вярно, а козата е непокорна. Не може да ползваш думата семейство, за да назовеш нещо, което е вече назовано като грях. Не съдя хората, говоря само за Словото. Думата любов също не може да покрие понятия като прелюбодейство, проституция, сексуално извращение. Най-доброто доказателство, че в началото беше Словото е, че винаги се посяга на него първо, когато хората искат да извратят света. Ако Словото се почита каквото е, като изначалния градивен материал, ако ние се връщаме назад, за да осмислим по-добре природата на думите, ще излекуваме света си. Но ако всеки ден изкривяваме тези думи, ние ще унищожим света, като първо унищожим способността си да разбираме. Нашият живот е основан на концепции, които са от преди нас. Любовта към най-добрия ти приятел от същия пол, не изисква да спиш с него, нали? И ние сме имали най-добър приятел или приятелка. Така че спрете да крадете думи, назовавайте света според дадените ви вече думи и може да разберете проблемите си. Не може да се борите за такова приемане, което изисква ние на всяка цена да забравим кое какво е. Човек може и трябва да обича всеки, но никой не може да изисква от него да промени своето разбиране, защото то е основанието на неговия живот, неговия свободен избор. И това е агресията, която прилагат джендърите, че те наричат с грозни думи самото познание за света и естествата в него. Ако не можеш да понесеш цената на това, което си, проблемът си е твой.
…..
И сега – да променим констируцията заради педалските гъзове и лезбийските вагини? Гейовете са 2 вида. Първият вид са генетично увредени индивиди с липсващи хромозоми по биологичната им верига, което води до хормонален и психически дизбаланс – т.е. непълноценни хора – научно доказана истина.Вторият вид са сексуално обслужващите ги с цел лично облагодетелстване в определен аспект дегенерати. Значи тези същества настояват техния изкривен от природата начин на мислене и съществуване, да бъде узаконен и натрапен на нормалните. Това е все едно хората с наднормено тегло да настояват за закон , който признава килограмите им за здравословни и препоръчителни…
…..
За протокола – дори и каки с големи …., да си ги развяват „парадно“ по улиците пак ще съм против. Пичове става въпрос за нещо друго. Не е проблема в това, че сте грешни. Всеки ще си носи последствията за това. Проблема е ,че ни натрапвате греха си. И се опитвате всячески да нажежите обстановката до там, че наистина да ви бият по улиците. Така вероятно ще оправдаете парите,които получавате за да „пръскате“ просвета и щастие към тези, които генетично не Ви приемат. С тази „охрана“ целите да влезете в заглавията на репортажите от София днес. И, да. За капак днес вали ужасно много. Виждате ли „знака“, даден ви Свише? Просто не ви иска и Ви предупреждава…..

Най-четени

Exit mobile version