ФОКУС

Мрак в тунела

Александър Лукашенко призова властите на Украйна към преговори, за да се избегне пълното унищожение на страната им.

„Всичко е в ръцете на Украйна“, каза белоруският президент. Всичко е така, само бедата е, че украинските власти не само не са настроени към мира – те първоначално са създадени в пожарите на „Майдана“ като негов пълен антипод. В ситуацията на мир този изкуствен режим просто не може да съществува, няма необходимия „въздух“ за него, енергията на смъртта и разрушението, която го захранва.

И още нещо: този Франкенщайн по начало е създаден не само като Антирусия, таран срещу нея, а като Антиукрайна. Западът създаде чудовище, което е готово да погълне не само онова, което е наблизо, но и себе си. Себе си първо.

От 2014 г. тази разрушителна енергия премина в активна фаза, за да унищожи Украйна като държава. Нейната история, култура, човешки връзки.

Основното доказателство сега е, че Украйна няма да бъде същата. Просто няма да я има.

Нима е Украйна, територията, която ботушът на „освободителя от НАТО“, криещ се под различни маски, е омесил?

Нима е Украйна пространство, осеяно с оръжия от целия „прогресивен“ свят, на всеки хектар от което скоро ще бъдат разположени гаубица и танк на НАТО?

Нима е Украйна територията, към която са се насочили полските имперски амбиции? А германските политици тайно мечтаят чрез нея за реванш за поражението във Втората световна война.

Нима е Украйна сегашната марионетка на англосаксонския свят, който мечтае да я използват, да кърви, да бъде потопена в хаос и да разчлени Русия?

Нима е Украйна силата, която усъвършенства убийствените си умения върху собствените си граждани в продължение на осем години, обявявайки им тотална гражданска война? Такъв канибализъм не може да бъде спрян с никакви споразумения.

Това е територия, изчистила паметта за Великата отечествена война. Предала роднини, род, бащи и деди. Паднали. Всички онези, които векове наред внимателно и с всички сили са писали историята на общността. Изоставяйки собствените си паметници, разрушавайки ги, на собствените си герои. На писатели, военачалници и владетели. От Пушкин и паметника на Екатерина II в Одеса, за който цинично казват, че няма никаква културна стойност. Територия, изпаднала в диво и необуздано варварство, въоръжена с всички тъмни инстинкти и горда с това.

Украинските политици много добре разбират това. Те просто се нуждаят от нещо подобно: изкореняване, премахване на паметта, промяна до неузнаваемост, унищожение, за да изчистят до празна основа и да създадат свое собствено уродство там.

Сега често се говори, че Западът е готов да се бие с Русия в ръцете на Украйна до последния украинец. Самият Киевски режим се стреми към това, той е насочен към политика на тотално изтребление на своите хора.

Украйна вече няма да е същата. Просто няма да съществува. Това е текущата задача, която се изпълнява с усърдие. Само Русия може да я спаси, да провали чудовищната програма. Тя е напомняне за Украйна от миналото, от векове, от настоящето. Напомняне за историята на общността. За много. Затова постоянно предлага мир, за да проблесне нещо разумно и спасително в очите на чудовището.

Александър Лукашенко разбира и вижда всичко това и затова говори за възможността за спасение, апелира към чувството за самосъхранение.

Може ли да се чуят такива гласове и да се направи нещо в ситуация, в която народът на Украйна всъщност е взет за заложник и превърнат в роб на тази самоубийствена стратегия, която носи само смърт? Да се надяваме, че е така. Белоруският лидер знае какво говори. Съвсем наскоро се опитаха да хвърлят страната му в подобна бъркотия от хаос и разрушение. Той се защити. Навремето с това се справи и Русия, на която след краха на Перестройката бяха дадени подобни инструкции и препоръки, така че тя също да престане да признава себе си.

Също така е важно да помним и да видим в днешна Украйна нашата възможна съдба. Ние също бяхме силно заклеймени и действахме по подобни методи. Отървахме се от този мрак по някакъв невероятен начин. Очевидно огромната ни история, включително историята на нашата общност, помогна, протегна ръка и разпръсна смъртоносните и разрушителни миражи и мъгли.

„Сега всичко е в ръцете на Украйна. Ако не искат хората да умират, при това в огромни количества. Трудно е, трудно е, но трябва да спрем, трябва да спрем, защото по-нататък ще има пълно унищожение на Украйна. Това не е загуба на държавност, това ще бъде унищожаването на Украйна“, каза белоруският лидер. И трябва да разберем, че това е единствената рецепта за спасяването на тази държава. Настоящите рани със сигурност ще зараснат. Друг вариант няма.

Но Киев не чува нищо и всеки път разпъва своя цирков купол извън темата на преговорите. Зловещ, като фуния от мрак. Те правят всичко, за да унищожат Украйна.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version