ФОКУС

МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРИЯ!

Щетите от предателската политика на редица български правителства най-добре се вижда от така наречения „македонски въпрос“. Изкуствено създадена държава, в която живеят потомци на чисти българи. На които поколения вече им е втълпявано, че има някаква си македонска нация.

Голямата грешка на демокрацията беше признаването на Македония като самостоятелна държава. България трябваше тогава ясно и категорично да заяви, че Македония няма и нация „македонци“ няма. Да заяви, че цар Самуил, Гоце Делчев, Яне Сандански и други БЪЛГАРСКИ герои са българи и са се борили за свободата на българите.

В България има тракийци, родопчани, северняци, македонци. И всички те са българи. Географското местоположение не определя националността. Как допуснахме подобна грешка, която дълго ще ни преследва….

Гърция и Македония сключиха договор как да се казват югозападните български земи, в които още живеят българи! Разбира се, защо да няма „Северна Македония“, скоро могат да поискат към „Северна Македония“ да се присъедини и Пиринска, кой знае….Потресена съм от безхаберието и откровеното национално предателство на българското правителство. И правителства от последните повече от сто години.

По време на Освобождението, в Сан-Стефанския договор границите на България са очертани според териториите, населявани от българи. И сегашните земи на „Северна Македония“ са посочени като територия на БЪЛГАРИ! И християни! Няма да коментирам страхливата и предателска политика на българските политици. Но мълчанието и овчото съгласие с този срамен договор не мога да приема. Гърция, без да има каквито и да е гърци в Македония, се бори като лъв да не би дори само името да засегне интересите й. Нас ни е страх дори да оспорим гаврите с историята, които сътворяват съседите ни.

Нещастникът Борисов отказва да приеме македонския президент, защото онзи, видиш ли, си бил позволил да оспори договора като предателски. Може би от срам и завист, че има хора, които могат да мислят и да вземат решения, без някой да им ги спуска отгоре.

Каква е играта?

С този договор Македония може да бъде приета в Европейския съюз. С всички последици, които ние изпитваме на гърба си – приемането на бежанци, натискът за продажба на земя на чужденци, приватизации на чужди компании за жълти стотинки, загуба на национален суверинитет, пълно подчинение на безумните решения на Брюксел. Горките хора като нас навремето си мислят, че ЕС е панацея за проблемите им. А ние, като близки до тях, така да се каже, приятели, ги насърчаваме към ръба на пропастта. И Боко, верен слуга и куче на Брюксел, прави всичко възможно и други да попаднат в този капан.

Българските национални интереси кучета ги яли! Сигурно ще кажете, че България има много по-важни проблеми от Македония. Да, прави сте! Но това е показател за българщината.

Защото за свободата на българска Македония са дали живота си хиляди българи, вдигнати са много въстания, кажете на Гоце Делчев, Яне Сандански, Ванче Михайлов, Тодор Александров и много други български герои, както и на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание, че не са българи и че са загинали за свободата на някаква друга държава. Поне от тях се засрамете! Докато има и един българин там, България не трябва да абдикира от отговорността си да отстоява интересите си там. Дори да не е европейско, дори да не е толкова цивилизовано, колкото на Брюксел им се иска, дори да не е приемливо…ние сме българи.

Спазването на правилата не винаги води до добър резултат. Защото ако нашите владетели при създаването на българската държава бяха спазвали международните закони и правила, нямаше да нарушат границите на Византия и да нападнат суверенна държава и да завземат насилствено територията й. И нямаше да завоюват нови територии и да се борят до последна капка кръв за българските интереси. Нещата не са се променили много….колкото и да ви промиват мозъците. Само на няколко часа път със самолет оттук се водят войни – войни за територии, за природни ресурси, за оцеляване на народи….Правилата са същите, просто нас са ни дресирали!

Защото за да бъде една държава независима, свободна и суверенна, никога не трябва да се отказва от интересите си – срещу всички!

България над всичко!

Елена Гунчева

Най-четени

Exit mobile version