КОНСПИРАЦИЯ

Гешев тотално се овъргаля в акита!

Обрат: Русия арестува „резидента“ на шпионите – не донасял нищо на тях, бил германски агент… Гешев опукал хора на Меркел…

Невиждан обрат в шпионската афера на Гешев се случи току-що. Русия арестува… служителя в посолството си, който бил ръководел шпионската мрежа, разбита от Гешев.

Оказва се, че този човек, сам по себе си, бил агент, но не на Русия, а на Германия.

„Никаква информация не е стигнала до нас през служителя Генадий Ярошенко. Той не е сътрудник на ГРУ или ФСБ. Ярошенко е системен администратор на Руското Посолство, функциите му са технически. Нямахме представа, че е изградил шпионска мрежа, и е разполагал с агенти в Министерството на отбраната. Но я е предавал на друга страна, а не на Русия. Започваме разследване…“ – обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Малко по-късно в американския сайт, поддържан от бивши агенти на ЦРУ „ИнфоГънс“, излезе коментар, озаглавен: „Без да искат, българите разстреляха агентурна мрежа на НАТО“.

Според US разведките става дума за класическо шпиониране под „чужд флаг“. Тъй като знаят русофилските настроения на българите, за немците е по-лесно да шпионират като се представят за руснаци, отколкото за германци. Така фактически през сисадмина на Руското посолство е минавал поток от данни в посока Германия.

„Българските служби са в катастрофално състояние от около 30 години. В България е пълно с чужди шпиони, приличат на Ливан по време на Студената война. Приятелският огън по НАТО обаче може да изиграе лоша шега на правителството, което се крепи на Ангела Меркел. Ако главният прокурор знаеше какво разкрива, едва ли щеше да посмее да пипа“, считат американците.

Най-четени

Exit mobile version