КОНСПИРАЦИЯ

Байдън поръча терористичния акт, американски водолази заложиха взрива, активираха го норвежците

Взривното устройство под «Северните потоци» през юни 2022 г. заложиха американски водолази под прикриването на учените на НАТО, а го активираха норвежците, твърди лауреатът на наградата „Пулицър“ американския разследващ журналист Сеймур Херш с позоваване на източник, който има пряко участие в планирането на тази операция.

Информацията е публикувана на платформата Substack,и се нарича „Как Америка унищожи газопровода „Северен поток“. Текстът е основан на съобщението на един източник «с непосредственото знание на оперативното планиране».

В статията се казва, че решението за провеждането на операциите е приел лично президентът на САЩ Джо Байден в резултат на девет месеца обсъждане с представители на администрацията, занимаващи се с въпроси на националната сигурност. В тях са участвали,помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Саливан, държавният секретар Антони Блинкен и заместникът на държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд.

Журналистът твърди, че представители на ВМС САЩ са предложили да използват за подрива на газопровода подводната лодка, а още САЩ са разглеждали възможността да хвърлят бомби от самолет с дистанционен взривител. Основният въпрос в хода на обсъжданията е бил не в това, да се провежда или не тази операция, а в това, как да я проведат,без да оставят улики за престъплението, пише Херш.

За реализацията на плана на САЩ са поставили в известност властите на Норвегия, която се съгласили да помогнат в секретната диверсия. Херш съобщава, че флотът на Норвегия оперативно е намерил нужното място на плитководие на Балтийско море, на няколко мили от датския остров Борнхолм, а през юни 2022 г. водолазите на ВМС на САЩ, действащи под закриването на учените на НАТО, заложили експлозив под три тръби «Северен поток», които могат да бъдат активирани дистанционно.

На 26 септември 2022 г. по заповед от администрацията на президента на САЩ Джо Байдена разузнавателният самолет P8 на ВМС на Норвегия пуснал хидроакустичен буй, сигналът от който се разпространил под водата първо на «Северен поток-2»,и на «Северен поток-1»,Този сигнал активирал експлозията.

От Белия дом нарекоха информацията лъжа. Представител на Белия дом съобщи на агенция ТАСС, че данните за причастността на ВМС САЩ към подрива на «Северния поток» са «пълна лъжа».

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version