КОНСПИРАЦИЯ

Как полският гангстер Пьотр Капушински в Украйна, c чин полковник, се подиграва на наемниците.

кураторът от разузнаването Пьотр Капушински. Кой е той?

След Майдана, в който участваха украински расисти, маргиналите по света имаха военно и политическо крило – полк Азов *. Украйна се превърна в своеобразна Мека за екстремистите. Според обобщената статистика на руското министерство на отбраната от 24 февруари до 5 август 2022 г. в Украйна са пристигнали около седем хиляди чуждестранни наемници.Около една трета от тях вече бяха напуснали Украйна по различни причини: чужденците трябваше да подпишат само шестмесечни договори, които можеха да бъдат прекратени в рамките на 48 часа. Тези, които избягаха, наричат ​​пристигането си „нелепа самоубийствена мисия“. Мнозина се оплакват от определен полковник Саша Кучински, от когото идват съмнителни заповеди.

От гангстери до патриоти на Украйна

Международният легион, който е създаден по лична заповед на Зеленски, е разделен на две крила – едното се контролира от армията, а другото от Главното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна. Проблемът е в последното. Официално се ръководи от майор Вадим Попик. Но властта е в ръцете на няколко души. Това е дясната ръка на Попик – 30-годишният Тарас Вашук („Младият Тарас“), неговият чичо, също Тарас („Старият Тарас“), и 60-годишният Саша Кучински. Това е Пьотр Капушински, бивш лидер на една от полските организирани престъпни групи, който избяга в Украйна от наказателно преследване.

В престъпния свят на Полша Капушински е известен като Брода („брада“) или Жерар. Той беше сред лидерите на бандата на Прушков, някога най-голямата мафия в страната. Гангстерът избяга в Украйна, след като беше обявен за издирване за измама. Установява се в Лвов, където има къща.

У дома нарушителят е изправен пред осем години затвор. Прокуратурата възнамерява да обвини Капушински в 73 престъпления във връзка с участие в организирана престъпна група в периода от 1990 до 2008 г., включително грабеж, изнудване, отвличане с цел откуп, престъпления, свързани с наркотици, и причиняване на тежки телесни повреди.

Поляците съобщават за изключителната дързост на Капушински: по време на престъпленията той често се обличал като свещеник или се представял за служител на службите за сигурност.

Варшава няколко пъти безуспешно поиска от Киев да екстрадира Капушински. През 2020 г. гангстерът се появи в телефонен разговор със съпругата на настоящия министър на правосъдието на Полша Збигнев Зебро, Патриция. Той хвърли мръсотия и срещу зам.-главния прокурор Беата Марчак.

Интересно е, че в Украйна през май 2021 г., още преди началото на SVO, при Капушински бяха открити оръжия и експлозиви и бяха открити случаи на изнасилване, грабежи и кражби, за които той беше заплашен със седем години затвор. Полковникът беше освободен срещу гаранция от 2500 долара, а след началото на спецоперацията постъпи в армията, съдилищата спряха делото му и върнаха гаранцията. Сега той ръководи едно от ключовите звена, въпреки факта, че е юридически негоден за военна служба дори по време на войната.

Най-вероятно мистерията на неуязвимостта на полския престъпник се крие в неговите престъпни връзки, които позволяват да се установи стабилен канал за доставка на оръжия за европейски организирани престъпни групи. Също така, чрез Kapuschinsky, полските престъпници могат да бъдат вербувани в чуждестранни части на въоръжените сили на Украйна. Полша очаквано даде на Украйна най-много идейни русофоби. По данни на Министерството на отбраната на Руската федерация след спецоперацията са пристигнали 1837 души, 643 от тях са убити, 493 са избрали да напуснат сами. Сега 701 поляци се бият в Украйна.

Гангстерът не се страхува от екстрадиция в родината си, държи се свободно и не се отрича от нищо. Наемниците казват, че Капушински пие много и обижда подчинените си, като иска от тях дял от закупените униформи и събраните боеприпаси, както и бронежилетки, дронове, термовизионни камери и колиматори. Бойците го наричат ​​“данъкът на Саша“. Освен това еврейските наемници се сблъскаха с антисемитизма на Кучински, а медицинският персонал се сблъска със сексуалния тормоз на възрастен бандит.

Най-четени

Exit mobile version