БЪЛГАРИЯ

Тука има, тука нема: Асфалт на парче или липсващ такъв

Асфалтирането на София, а и това в други градове, е един от основните проблеми от години насам. Ремонтите се правят на парче, като кръпка, която понякога трае до първия дъжд или сняг.

Некачествените ремонти по улиците на София са проблем, който често гневи гражданите и гражданските инициативи.

Поредният скандален ремонт е на междублокови алеи в кв. Модерно предградие. От „Спаси София“ сигнализират компетентните органи, че асфалтирането е направено безобразно и е просто харчене на пари без разултат.

Какво написаха те:

„Така изглежда предизборно хвърляне на асфалт в софийските квартали! Вижте как са „асфалтирани“ междублокови алеи в кв. Модерно предградие и сами преценете дали се постига нещо, освен безобразно харчене на пари с нулев ефект. Асфалтът е положен на малки кръпки директно в калта и водата, без да бъде добре уплътнен или да бъдат предприети каквито и да мерки за спазване на строителна технология. Той вече започва да се рони и няма да издържи и един месец! Очакваме официален отговор от кмета на СО – Район Връбница

Младен Младенов- кой асфалтира така и дали тази гавра е възложена и платена от Общината с нашите пари?“

Под поста им във фейсбук се появиха коментари от други точки на София със снимков материал за това как изглеждат столични улици в 21 век.

Това е тротоар в тузарския столичен квартал „Редута“. Разгневена жена, живееща в квартала пита- това ли е европейска столица в 21 век?

Иновативно асфалтиране с павета са направили до столичния мол „София“ на централния бул. „Александър Стамболийски“.

А в части на квартал „Красно село“ асфалт изобщо няма. Живущите там споделят, че от 10 години ги лъжат, че ще оправят продънените улици, но до момента никой нищо не е направил.

Най-четени

Exit mobile version